Milyen nyelvet tanuljak jövőre?
Szeptemberbe kezdem a gimnáziumot. Általánosba 8 évig angolt tanultam (7 évig elég laza volt a tanár, nyolcadikba újat kaptunk és eléggé felerősödtem.) Tehát gimibe folytatom tovább az angolt és elkezdem a németet. A német nem igazán tetszik és tudom, hogy nincs is nagy értelme, de nem volt lehetőség. :\ A szüleim azt mondták, hogy egy magántanárnál elkezdhetek egy 3. nyelvet is.
Ezekre gondoltam: SPANYOL/FRANCIA/OLASZ.
Melyiket érdemes? Ezek tetszenek nagyon. (ja és megküzdök a 3-mal, most ne azt írjátok, h ne kezdjek a némettel együtt még egyet. :))
Előre is köszi! :) 15/L
Nem is tudom mit vártam, amikor föltettem a kérdést. Értelmes válaszokat? Ugyanmár...
Azért azt az egyet köszönöm és azért szeretnék még. :)
Ja és igen, ha tudom a spanyolt nem nehéz megértetni magam Portugáliában sem...
nem tudom, hogy mi szeretnél lenni, de ha nem a nyelvtudásodból szeretnél megélni, akkor a 2 nyelv bőven elég. bár ezt nagyban befolyásolja, hogy a világ melyik részén szeretnél majd élni / dolgozni.
de gondolom nyelvtudásból szeretnél majd megélni:
ha Amerikában (mármint a földrész) szeretnél élni, akkor spanyol.
ha Európa, akkor egy ritka európai nyelv pl albán.
Ázsiában orosz kínai vagy japán.
Bocsi azért, hogy belekötök, de a német 1000x hasznosabb, mint az olasz..
Egyébként ezek közül szerintem a franciát( bár állítólag rohadt nehéz)Egyébként, orosz nem tetszik?
15/f
Ha Európába szeretnél élni, akkor NÉMET. Mi az, hogy nincs értelme? A leghasznosabb nyelv az angol után.
Usoltó: mondd, albánt "mi a f*sznak"? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!