Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek érdemes ezt...

Szerintetek érdemes ezt megpróbálni? Már eléggé fáradt vagyok ehhez és kedvem sincs hozzá.

Figyelt kérdés
Másodjára voltam nyelvvizsgázni július elején. Origós írásbeli. Ma néztem meg az eredmény 56% tehát 3 pont szükséges a sikeres nyelvvizsgához. Nagyon meglepődtünk, mikor megláttuk az eredményt, mert a fordítást és a levelet és a fogalmazást is lepontozták és nem tudom, hogy milyen szabályrendszer alapján javítják ezt. Szakképzett magántanárral készültem, ott a próbanyelvvizsgáim 70-80%-osak voltak úgy hogy nehezebb és magasabb szintű feladatokat gyakoroltatott. Lehet, hogy a csúnya írásom miatt vontak le vagy nem tudom, de már nincs energiám ezt megint megcsinálni. Nincs önbizalnam már ehhez az egészhez. Szerintetek lehet a fellebezésnek eredménye?
2019. aug. 1. 20:32
1 2
 1/15 anonim válasza:
69%

Inkább a lóvé miatt vontak le :/

Sajnos megvan egy bizonyos ráta, akik nem mennek át a szűrőn, hogy a suli elég pénzbevételt szerezzen... Sajnos te voltál az egyik. Ne keseredj el, legközelebb sikerülni fog!

2019. aug. 1. 20:36
 2/15 A kérdező kommentje:
Akkor inkább kifizetek nekik egy vizsgadíjat, ha ezért vontak le pontot. De hallottam már ilyet sajnos.
2019. aug. 1. 20:39
 3/15 anonim ***** válasza:
21%
Esetleg rendesen kéne tanulni
2019. aug. 1. 21:39
 4/15 A kérdező kommentje:
Elhiheted, hogy nagyon rendesen tanultam. Több hónapon át gyakoroltam, az origós gyakorló könyvben minden feladatot megoldottam, magántanárral is gyakoroltam. Ezt hosszú hónapokon keresztül.Ha nem tanultam volna rendesen és nem tettem volna meg mindent ezért, akkor valószínűleg nem lennék ennyire kiborulva és nem írtam volna az oldalra.
2019. aug. 1. 21:42
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon hasonló helyzetben vagyok. Egyszer 53 majd 56 % lett az írásbelim. Bár én BME-n voltam.

Kihagytam 2 évet a próbálkozással, mert annyira letört meg sok volt kifizetni egyszerre.

Majd most újra próbom. Sok szerencsét kívánok!

21L

2019. aug. 2. 08:41
 6/15 anonim ***** válasza:
Tényleg nem bántásból írom, de semmit nem jelent az, hogy milyenek lettek a próbanyelvvizsgáid vagy hogyan sikerültek a magántanárral oldott feladataid és ő mit gondol. Mások a nyelvvizsga feladatlapok, lehetséges, hogy most éppen nem volt szerencséd és olyat kaptál ami annyira nem jött be. Megint más élesben vizsgázni, szigorúbb időkeretek között, pénzért, tudva, hogy ez most tényleg fontos és jól meg kellene csinálni. Persze, az is benne lehet a pakliban, hogy szabálytalanul vagy figyelmetlenül javították és csak a pénz kell nekik vagy mit tudjam én, de nekem már picit fura, hogy kb. minden második embertől ezt hallom. Mindenki esküszik rá, hogy pedig nagyon jó magántanára volt, nagyon sokat készültek, nagyon sokat dicsért és mondta, hogy tuti menni fog, de aztán mégsem sikerül a nyelvvizsga és akkor mindig a javítás a hibás, mindig csalnak, mindig át akarnak verni stb. A magántanárnak meg nyilván nem érdeke az, hogy tovább járjon hozzá a tanuló.... Még egyszer mondom, hogy nem azt állítom, hogy ennek nincsen alapja csak egyáltalán nem biztos, hogy ez áll a hátterében. Én pl. egy egyetemi nyelvi vizsgámon buktam (C1 szint, hasonló egy nyelvvizsgához), úgy hogy akkor már egy ideje megvolt a felsőfokúm és a kapcsolódó felkészítő tárgyakból is tök jó jegyeket kaptam. Mégis megbuktam, mert ott nem úgy sikerült pl. biztos kapkodtam, siettem, nem voltam elég figyelmes, gyorsan le akartam tudni stb. Második alkalommal meglett. Múlik ez a szerencsén, a felkészülésen, mindenen. Én a helyedben most várnék egy kicsit, mert a legnagyobb hülyeség és hiba erre rágörcsölni és menni, menni, mert nekem kell a nyelvvizsga. Addig gyakorolj, tanulj és majd egyszer sikerül.
2019. aug. 2. 09:53
 7/15 A kérdező kommentje:

Újraértékelést kérünk majd. Lehetetlen az, hogy nálam 1000-szer rosszabb angolosok, akik néha alapszavakat nem tudnak átmennek a nyelvvizsgán. És nem alaptalanul hallod ezeket, mert rengeteg embertől lehet hallani, hogy 59% lett, aztán az újraértékelésen 2 pontot is találtak. Általában az van, hogy direkt lepontozzák az embereket, mert akkor nyilván fizet, hogy mégegyszer elmenjen nyelvvizsgázni.

Ez egyértelmű. És nagyon furcsáltam azt is, hogy valaki 40 perc alatt lett kész azzal a?feladatsorral, amire 3 órat kaptunk. De mindegy, én mindenestre bízom abban, hogy az újraértékelésnek lesz eredménye.

2019. aug. 2. 10:10
 8/15 anonim ***** válasza:
Szia! Ne csüggedj! Ugyan igy jartam, csak nekem 1 pont kellett volna a sikeres nyelvvizsgahoz (mindket reszen) es fellebbeztunk majd levontak 3 pontot, hogy azert se legyen meg. Hidd el, szopatas es penzszerzes az egesz. 3 magantanarnal voltam (hozzatennem, hogy az egyik a varosunk legjobbja, vele atvettuk az egesz nyelvtant es folyamatban szintfelmeroket iratott velem ami 90%-nal soha nem sikerult rosszabbra). A 2.vizsgamom a szobeli reszre ugy lepontoztak, hogy el sem tudom mondani, vegig beszeltem az egesz vizsgat meg is dicsertek majd kiraktak hogy kommunikacio szintem 40%😄
2019. aug. 2. 10:40
 9/15 A kérdező kommentje:
Akkor mondják meg mennyit kérnek tőlünk és kifizetjük, ha úgy érzik kevés pénz folyik be a kasszába, de nehogy már ezt csinálják, amiatt, hogy még több pénzük legyen.
2019. aug. 2. 10:45
 10/15 anonim ***** válasza:
50%

Nézd, ha rendesen tudtad volna az anyagot, akkor nem kerülsz ebbe a helyzetbe. Ha 80-90%-ra tudod, akkor nem tudnak úgy lepontozni, hogy megbukj. Inkább erre kéne törekedni, nem másokra hárítani a felelősséget.

Egyébként szerintem az embereknek fogalmuk sincs, hogy kell egy nyelvet tanulni. Nekem is volt több ismerősöm, akik szilárdan hittek benne, hogy ha nézik az idegen nyelvű híradót, vagy másolgatják a tételeket és szavakat egyik papírról a másikra, akkor majd a fejükbe megy a tudás. Hát meg is buktak, és nem értették, hogy miért hiszen ők rengeteget "foglalkoztak" a nyelvvel.

Nem "foglalkozni" kell vele, hanem tanulni kell.

2019. aug. 2. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!