Mennyire ciki az ha férfiként tanítónak szeretnék tanulni? Úgy vettem észre, hogy ez inkább nőkre jellemző.
Szerintem nem ciki. Ha meg nem haragszol, én 19 vagyok, és abszolút nem gondolnám cikinek, ha egy velem (kb) egykorú srác gyerekeket szeretne tanítani.
Persze, lehet, hogy lesz aki furán néz rád, ez mindig igaz, ha férfiként elnőiesedett szakmát választasz (vagy nőként férfiasat). De ha belegondolsz, alig 100 éve még jóval több volt a férfi pedagógus.
Egyébként szerintem azért is fontos, hogy minél több férfi válassza ezt a pályát, mert borzasztó sok a válás, es az apa nélkül felnövő kisgyerek. Nekik egyfajta példakép lehetnél.
Ajánlom Balatoni Józsefet, a wmn.hu-n szokott cikkeket írni, de talán Facebook oldala is van(?). Igaz ő általános felsősöket-középiskolásokat tanít, de nagyon sok jó gondolata van arról, milyen férfiként a tanári pálya.
Kérlek, csináld!! Nehogy visszatartson az, hogy sok a női tanító, hiszen éppen ez a legnagyobb probléma, hogy borzasztóan elnőiesedett a szakma. A férfi tanárokat amúgy is sokkal jobban szeretik a diákok, és ha belegondolok, én se tudnék egy olyan női tanárt se mondani, akit szerettem, férfit viszont annál inkább. Pedig sokkal több női tanárom volt.
Bátorításképpen: a bátyám is nemrég, 25 évesen kezdte el a tanító szakot. Nem vagy egyedül. Sok sikert!
Egy cipőben járok veled, én is férfiként vagyok tanítóképznőn; egyáltalán nem gondolom azt, hogy cki lenne (ugyanígy a többi női társam és az oktatók is), sőt! Sok előnye van neki :) Tanítóképzőn a kipécézés helyett pont hogy jobban odafigyelnek rád :) Illetve ahogy az előttem hozzászólok egyike is írta, régen csak férfi tanító volt, szóval jól jönne az erősítés :)
(gimis töritanárom mindig azt mondta, hogy "két kezüket összerakják az oktatók, ha megy fiú is oda")
Tehát ez nem olyan mintha műkörmösnek mennél, pont az ellentetje; szóval én is csak bátorítani tudlak, GYERE! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!