Jogos a félelmem hogy felsülök majd a diplomamunka védésen? Alig vagyunk páran annak fele tdk dolgozattal megy van aki már az elemző résznél 80 oldalt írt. Félek hogy ciki lesz ha csak én kapok 3-4est. :/
Nem az oldalszám a lényeg. Lehet 35 oldalban is kiváló szakdolgozatot írni. A lényeg az, hogy ismerd jól a témát, legyen sok szakirodalmad, alapos kutatásaid, elemzéseid, következtetései.
A védéstől én is rettegtem, sosem voltam jó prezentálásból, mindig lefagytam, ha ki kellett állnom és megszólalnom. De valami furcsa mód, amikor kiálltam a védésre, életem legjobb prezentációját mutattam be. Bíztam benne, hogy a hosszú hónapok kemény unkája meghozza az eredményét.
Bízz magadban, menni fog!
Én régen védtem, de akkor úgy volt, hogy megírtam a védést és 10 percnek kellett lennie, mondta a konzulensem, hogy mérjem ki órával, percre pontosan, gyakoroljam be a hangsúlyozást, a tempót.....És mindennap ötször elmondtam, mire odakerültem a bizottság elé, fejből tudtam mindent, tök jó előadást tartottam. Ami pénzügyből nagy kihívás-dög unalmas téma, sok szám. Az egyetlent amire tényleg odafigyeltek, mert nem volt monoton, nem hadartam, nem beszéltem lassan. Tudtam nézelődni, felvenni a szemkontaktust, tudtam mi van a dián mögöttem, nem keveredtem bele, nem ugrottam át a sort....
Úgyhogy ezt javaslom neked is, gyakorold be és akkor elrontani sem tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!