Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elvették a telefonját, csak a...

Elvették a telefonját, csak a szülő kaphatja vissza. Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Fiam nyomta a telefonját egy szerinte unalmas órán, tanárnő elvette tőle, elzárta. Eddig tiszta a dolog. Itthon mondja fiam mi történt, csak úgy adja vissza a telefont a tanárnő, ha én bemegyek érte.. felhívtam, közölte, hogy munkaidőn kívül nem beszél a gyerekekről, van fogadóórája, ott keressem és kinyomta. Megjegyzem év elején ő adta meg a számát szülőin, hogy elérjük. Bemenni nem tudok a suliba, nem is tudom hogy gondolja, 8tól fél5ig tart a munkaidő. Szabadnap majd nyáron lesz, akkor meg ő nem lesz az iskolában. Mit tegyek? Ha felhívom az igazgatót és panaszt teszek a tanárra, félek, hogy azzal a saját gyerekemet szivatom meg.

2019. máj. 8. 09:27
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
82%

Szidhatjátok a kérdezőt meg ezt az egészet. De nincs ahhoz joga, hogy így tulajdonítsa el a telefont. Óra közben elrakatatja vagy kihívja a diákot, hogy rakja az asztalra, majd óra végén visszakapja. Ez a megoldás. Nem az, hogy elveszi és majd a szülőnek visszaadja.

Ti nem vagytok normálisak, hogy nem látjátok be, hogy ilyen nincs.

Nincs olyan, hogy saját törvényeket hoz, hogy majd ha bejön akkor visszaadja.

Mi az, hogy munkaidőn belül menjen és munkaidőn kívül nem beszél? Hogy menjen be valaki aki mondjuk reggel 6-tól 4-ig dolgozik például? Sehogy. Akkor mégis mi a franckarikáért nem adja be? Munkaidőn belül meg, hogy hívja? Ja a tanár óra közben telefonálgathat, OKÉ!

Attól, hogy telefonon hívja még nem fog visszakerülni a telefon. Ha a szülő azt mondta, hogy adja vissza a gyereknek akkor szépen adja vissza a gyereknek.

Nyugodtan lehet menni a rendőrségre és nyugodtan lehet panaszt tenni az igazgatónál és az oktatási biztoshoz is belehet ezt az esetet jelenteni. Sőt az Oktatási biztoshoz a legjobb bejelenteni ezt. Voltak már ott ilyen példák, hogy a telefont elvették és nem adták vissza. Ilyenkor nagyon szívni fog a tanár...

Utálom az ilyen beképzelt tanárokat. Nem is értem miért mennek ilyen pályára. Gondolkozzon el azon, hogyha jól tartja az órát a diák nem fog telefonozni. Nekünk például régen a töritanár annyira jól tartotta az órát, hogy jegyzetelni sem kellett, a könyv sem kellett, de mindenki figyelt, mert mesélve mondta el a történelmet és vitte bele az érdekes dolgokat amik a könyvben és a tananyagban nem szerepelnek.. senki se telefonozott, senki se csinált mást.. azért mert jó tanár volt.. ugyanez volt magyar órán is......és még sorolhatnám.. talán szerencsés vagyok, hogy ilyen iskolába jártam..

Szóval r***djon meg az ilyen tanár aki ezt művelni. Én felnyomnám mindenhol, had szívjon.

2019. máj. 8. 21:50
 32/38 anonim ***** válasza:
79%

29# tipikus fidesz szavazó vagy, grat.

Kérdező : mindenképpen beszélj az igazgatóval. Ilyet nem tehet. Ilyen hatalommàniàs idiotaknak egyébként sincs sok keresnivalòjuk tanárként. Ràszòlhat a gyerekre, hogy tegye el. Megkérheti arra is, hogy vigye ki a tanári asztalra. De nem veheti el, nem zarhatja be napokra.

Én egyébként vennék ki egy nap szabit és személyesen mennèk az igazgatòhoz. Igenis kérjék számon a tanárt és ennek legyen következménye.

Hiábàzott a fiad, de ilyet akkor sem tehet. Ez a leirtak alapján a hatalomròl szól.

Nevetséges, mit meg nem mernek tenni.

Egyébként pedagógus családban élek, annyit tudok erre mondani, hogy a tanár munkájànak visszajelzés, ha a tanuló telefonozik.

Az a tanár aki érdekesen tart órát és valamennyi tekintélye is van, az nem fog telefonozò diákokat látni. 1-2 néha előfordulhat, de nem lesz jellemző.

2019. máj. 9. 08:26
 33/38 A kérdező kommentje:
Beszéltem az igazgatóval. Visszavette a tanárnőtől a telefont, mint kiderült, elkezdte használni... Eltörte a kijelzőt, így nem tudta elsumákolni. Jövőre új tanár lesz helyette egyébként is, kértem az igazgatót adjon neki fegyelmit, mert nem szeretném retorzió nélkül hagyni ezt már. Ha nem ad, feljelentem, bár baromira nincs kedvem, de nem akarom szó nélkül hagyni már, hogy hülyét akar csinálni belőlünk. Felvetettem, hogy félő, ezután nem úgy fogja értékelni a fiamat, ahogy kellene. Felajánlotta az igazgató, hogy ő a mostani jegyei alapján lezárja a fiamat ebből a tárgyból,de ő ezt nem tudhatja, ugyanúgy meg fogja írni a dolgozatokat, mint a többiek
2019. máj. 9. 08:27
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
#33 neeeeee ez szürreális... még a kijelzőt is betöri :'D
2019. máj. 9. 09:47
 35/38 A kérdező kommentje:
Éppen csak egy picit a sarkát. Persze cserélni kell így is, úgy is. Fiam vette észre, hogy feloldva a telefont nem olyan oldal van megnyitva, amit ő nézett volna és tele van az előzménye is olyan oldalakkal, amiket ő nem nézett és nem is nézhetett, hiszen nem volt nála a telefon. Hírportálok egyébként jellemzően, nem felnőtt tartalom.
2019. máj. 9. 10:11
 36/38 anonim ***** válasza:
39%

Peeeeeeeeeeerrrrrrrrsze!!!

Feltörte a kódot/lelopta a gyerek ujjlenyomatát és használta, meg DIREKT el is törte...hogyne!

Hitelt nem vett fel a nevére?

Hogy bizonyítod, hogy ő törte el?

Nagyon rá fog b@fni a kölyköd!!!

2019. máj. 9. 10:13
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
#36 nem minden telefonon van kód/ujjlenyomat olvasó. enyémen sincs. de amúgy nekem is egyre hihetetlenebb a sztori.
2019. máj. 9. 10:29
 38/38 A kérdező kommentje:
Nem kell bizonyítani, nem érdekel a kijelző. Épp most gyengült el, hát épp nála esett le, ez ciki. De ha nem nála van, akkor a gyerek töri el a következő leejtéskor, igazán nem számít. Egy karikát kell felhúzni a feloldáshoz, nincs kód, ujjlenyomatolvasó nincs is a telefonon, ez már elég régi htc telefon. Értéke gyakorlatilag nincs, internet előfizetés nincs rajta és hívni is csak a megadott számokat lehet, szóval ha el is lopja bárki (bár nem gondolom, hogy bárkinek kéne ilyen, mikor a többi gyerek új telefonokkal futkozik) még telefonszámlát se tud nekünk csinálni. Wifizni lehet rajta, játszani és hívni azt, amit megadok a szolgáltatónak.
2019. máj. 9. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!