Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elvették a telefonját, csak a...

Elvették a telefonját, csak a szülő kaphatja vissza. Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Fiam nyomta a telefonját egy szerinte unalmas órán, tanárnő elvette tőle, elzárta. Eddig tiszta a dolog. Itthon mondja fiam mi történt, csak úgy adja vissza a telefont a tanárnő, ha én bemegyek érte.. felhívtam, közölte, hogy munkaidőn kívül nem beszél a gyerekekről, van fogadóórája, ott keressem és kinyomta. Megjegyzem év elején ő adta meg a számát szülőin, hogy elérjük. Bemenni nem tudok a suliba, nem is tudom hogy gondolja, 8tól fél5ig tart a munkaidő. Szabadnap majd nyáron lesz, akkor meg ő nem lesz az iskolában. Mit tegyek? Ha felhívom az igazgatót és panaszt teszek a tanárra, félek, hogy azzal a saját gyerekemet szivatom meg.

2019. máj. 8. 09:27
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
84%
#20 gratulálok, igazán érett gondolkodásra vall, ha úgy nyugszik meg a kis lelked hogy kib-aszol egy gyerekkel. minek megy az ilyen tanárnak (ha az vagy egyáltalán)?
2019. máj. 8. 14:47
 22/38 anonim ***** válasza:
0%

21.-nek.

És? Nyeljem be, hogy a neveletlen kölyök a számba...?

Vagy, hogy libbant szülők rendőrt küldjenek, mint itt javasolják páran?

A szülő, neveljen, a tanár oktasson!

2019. máj. 8. 15:15
 23/38 anonim ***** válasza:
79%
#22 a tanár oktasson ÉS NE LOPJON. ÉS NE INDÍTSON BOSSZÚHADJÁRATOT GYEREKEK ELLEN.
2019. máj. 8. 15:18
 24/38 anonim ***** válasza:
86%

Elveheti az órán, de azt is csak úgy, hogy a diák viszi ki és rakja le az asztalra. A tanár hozzá sem érhet a telefonjához, ha nem kap engedélyt rá, sőt még a diák tollát sem veheti fel a földről, ha nem engedi meg. Elég sok mindenbe bele lehet kötni törvény által.

De óra után vissza kell adnia, ha ezt nem teszi bűncselekményt követ el. Olyan nincs, hogy majd a szülő jöjjön be érte. És ha nem a szülőé a telefon? Hanem a diák tulajdona? Diákmunkából megkereste a pénzt és megvette magát. Akkor az ÖVÉ! AZ Ő TULAJDONA!

Aki itt tanárként höbörög emiatt az szerintem keressen más állást, mert nem való neki a tanítás. Igen a szülő neveljen a tanár oktasson. Ha valaki mobilozik az órán és nem figyel, az valószínűleg azért van, mert rossz a tanár. Nem rá figyelnek. Nem tudja a figyelmet felhívni. Unalmasan ad elő. Egyetemen is vannak órák amik annyira halál unalmasak, hogy inkább mást csinálok, aztán majd otthon megtanulom a jegyzetből...

Ha jó tanár lennél, nem egyest adnál a dolgozatra. Sőt egyest nem is adhatsz a követekező dolgozatra, azért mert, hogy Ő telefont használt korábban. Ez jogtalan büntetés, és ugyancsak törvényt sért másfelől polgári per is mehet ellened emiatt és még ki is rúghatnak.

A megfelelő büntetés a szaktanári figyelmeztetés, és fogadóórára a szülők behívása és velük leülni beszélni.

Én nem vagyok tanár, de mégis jobban csinálnám, mint te az osztatlan tanári képzéseddel........

Nyomorék...

2019. máj. 8. 15:38
 25/38 anonim ***** válasza:
78%

"Értem. Akkor én csinálom jól. Nem veszem el a telót, de a következő dogája egyes lesz! >:)"

Ecsém, neked érettségid sincs, nemhogy tanári diplomád.

Ha mégis lenne (hehe), akkor nagyon-nagyon lesúlytó a véleményem innentől a pedagógusképzésről. Te ezért fizetést kapsz?

2019. máj. 8. 16:12
 26/38 A kérdező kommentje:

Felhívtam újra a tanárnőt, 4 óra után pár perccel (4 órakor éppen engedi ki az alsósokat, tudom, hogy akkor elfoglalt) és ismét közölte, hogy neki van fogadóideje és szerintem le is tiltotta a számom, mert nem kapja meg az smst amit küldtem és nem is cseng ki a száma.

Legutóbb sem embertelen időben hívtam, fél 5kor. Gondoltam addigra épp hazaér, de még nincs benne mélyen az otthoni elfoglaltságaiban, nyilván nem szeretném zavarni semmiben.

Holnap muszáj lesz felhívnom az igazgatót, mert így sosem kerül vissza a telefon hozzánk. Félek, hogy a fiamon fogja leverni, hasonlóan, mint az itteni primitív kommentelő :(

2019. máj. 8. 20:30
 27/38 anonim ***** válasza:
70%

Megoldás: Átmegy másik suliba, ha lehetséges. Bár ez neki rossz. Jelenteni a rendőrségen az igazgatónál.

Egy másik megoldás: Jelented az igazgatónál és kötelezed arra, hogy keressenek más tanárt a helyébe vagy különöben feljelentést teszel az intézmény ellen.

Néha jó fenyegetni, mert az igazgatónak nem hiányzik ilyen macera, inkább kirúgja azt felvesz mást.

2019. máj. 8. 20:42
 28/38 anonim ***** válasza:
13%

És mit mondasz a direktornak?

Igazgató bácsi, a kedves, jól nevelt gyermekem, csendben nyomkodta órán a telefont, nem zavart senkit, erre a csúnya tanár elvette tőle. Majd volt pofája megzsarolni, hogy ÉN, személyesen menjek be!!! Nem fogok! Szóljon rá, hogy adja vissza a fiamnak, és ha legközelebb is mobilozik, akkor el ne merje venni, mert feljelentem lopásért!

Ja!!! És azmiaz, hogy munkaidő után nem fogadja a hívásom? Mit képzel! 0-24-ben foglalkozzon a gyermekemmel, ha már az adómból él, a csicska tanara! Mer bemek és arcba verem, vagy megy a TEK!

2019. máj. 8. 20:43
 29/38 anonim ***** válasza:
11%

Állj! Komolyan!

Rendőrség? Átíratás másik suliba?

Ennyire ne legyetek libbantak!

A kis mocsok mobilozik, és még az anyjának áll feljebb, aki ráadásul nem képes/tud/akar bemenni a tanárhoz, de telefonon zaklatja!?

MI VAN???

2019. máj. 8. 20:45
 30/38 anonim ***** válasza:
82%
Az van, hogy legkésőbb óra végén vissza kellett volna adnia a telefont.
2019. máj. 8. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.