Corvinus egyetem, vagy Pécsi tudományegyetem? (közgáz)
Figyelt kérdés
Jövőre egyetemet kell választanom, és eddig a Corvinuson, vagy a PTE-n gondolkozom. Ha egy kicsit jobban beleláttok, vagy csak ismeritek az egyetemeket, szerintetek közgazdaságtudományi karra melyikre érdemesebb jelentkezni?2010. júl. 3. 16:55
11/15 anonim válasza:
Szerintem BME-n is gondolkozhatnál, oda alacsonyabb pont kell egy árnyalattal, mint BCE-re, de a híre nagyon jó
12/15 anonim válasza:
Szia!Én is és a párom is a PTE-re járunk.Bár én a műszakira,ő meg a közgázon MSc-re,de amiket ő mondott,és amiket más emberektől hallatom az oktatásról,és tanárokról,akkor inkább Corvinus...
13/15 anonim válasza:
Ne legyetek elszálva a Corvinustól sem! Ma voltam állásinterjún és a corvinuson végzett emberek be sem hívták. Ennyit erről!
14/15 anonim válasza:
Szia, a 4. válaszoló vagyok. Mondtam, hogy megírom majd, milyen... Hát, annyit tudok mondani, hogy JÓ! :D Bár az első vizsgaidőszakom még hátravan ezen a szakon, de egyelőre teljesen meg vagyok vele elégedve. A tanárok többsége korrekt, szakmailag és emberileg is; a követelmények magasak, de teljesíthetők; a közösséggel sincs gond. Ráadásul van egy csomó diákszervezet, szakkoli, AISEC, minden, ha plusztudásra vágysz. Gyere Pécsre! ;)
15/15 anonim válasza:
Szerintem a Pécsiközgáz nagyon jó, én is ott végeztem az alap és mesterképzést is pénzügy-számvitelen. Annyit tudok mondani, hogy az alapképzés színvonalán az utóbbi 1-2 évben megint emeltek, tehát sokkal nagyobbak egyes tantárgyaknál az elvárások, nehezebb átmenni vizsgán, többet kell tanulni és emellett behoztak új tantárgyakat is. Főleg ilyenek a gazdaságmatematika, a statisztika és a stratégiai tervezés és pénzügymatematika tantárgyak, de a vállalati pénzügyek tantervét is megbonyolították és sokkal nehezebb lett. Ezt pár alapképzéses ismerősömtől hallottam és tapasztaltam is, amikor hozták nekem az anyagokat (számolásokat, órai jegyzeteket), hogy segítsek nekik megérteni, és elég komplex, bonyolult dolgokat vesznek már alapképzésen (legalábbis pénzügyön, csak erről tudok nyilatkozni). A mesterképzés kicsit "lazább", de azért itt is tanulni kell, akkor könnyebb, ha alapképzésen alaposan megtanultál mindent, mert csomó tantárgy az alapképzéses tárgy folytatása. Amúgy corvinuson is van pár ismerősöm, kérdeztem tőlük, hogy milyen, de azt mondták, hogy nem annyira nehéz, mint amennyire páran beharangozzák, plusz a mesterképzés közgázon egy (hogy az ő szavaikkal éljek): "vicc". Hírében jobb, mint a Pécsiközgáz, de tudásban nem ad többet szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!