Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Corvinus egyetem, vagy Pécsi...

Corvinus egyetem, vagy Pécsi tudományegyetem? (közgáz)

Figyelt kérdés
Jövőre egyetemet kell választanom, és eddig a Corvinuson, vagy a PTE-n gondolkozom. Ha egy kicsit jobban beleláttok, vagy csak ismeritek az egyetemeket, szerintetek közgazdaságtudományi karra melyikre érdemesebb jelentkezni?
2010. júl. 3. 16:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
27%
Corvinus, Pécsett csak lelőnének...
2010. júl. 3. 17:01
 2/15 anonim ***** válasza:
76%
Pécs
2010. júl. 3. 18:21
 3/15 anonim ***** válasza:
13%
BCE nevesebb:D És több a jó suna:D
2010. júl. 3. 18:22
 4/15 A kérdező kommentje:
Lány vagyok, szóval a sunák nem érdekelnek... :D
2010. júl. 3. 18:27
 5/15 anonim ***** válasza:
50%

Ősztől elméletileg Pécsett tanulok az ottani közgázon, majd megírom, milyen. :D

Mellesleg a Corvinusnak csak a neve nagy. Van ismerősöm, aki oda jár, de már két szakot visz, mert az elsőn nem kellett tanulnia szinte semmit...

Bár attól is függ, konkrétan milyen szak. A nemzetközisekkel nem mész semmire, hacsak nem diplomatacsaládból származol, hiába végzed el a BCE-n. A pénzügy meg az összes nagyobb egyetemen jó.

2010. júl. 3. 18:39
 6/15 A kérdező kommentje:

Ha majd tényleg megírod, azt megköszönöm!

BCE-n gazdaságelemzőre, vagy pénzügy-számvitelre mennék, PTE-n mivel gazd. elemző nincs, azt még nem tudom hogy melyikre, de mindenképpen közgáz. Nekem is van ismerősöm Corvinuson, szerintük nagyon jó. Azt tudom, hogy a neve nagy, azért voltam kíváncsi, hogy egyébként is jó-e.

Eddig igazából nem is volt tervben Pécs, de múlt héten voltam lent, és nagyon tetszett a város, ezért kezdtem most megint gondolkodni...

2010. júl. 3. 20:08
 7/15 anonim ***** válasza:
32%
Gazdelemzőt inkább hagyd, Pénzügy és számvitel kell neked. Az is a Corvinuson, ez meg hülyeség, hogy az mindenhol jó. Ne viccelj már. A Corvinusos diploma a legértékesebb, ha közgáz vonalon akarsz mozogni, plusz a kapcsolatokat is itt tudod a legjobban építeni. Arról nem is beszélve, hogy az összes nagyobb pénzügyi cég Bp-n van, Péccsel meg lennél lőve...
2010. júl. 3. 20:50
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

4. válaszoló vagyok megint. Hehe, ez vicces, én meg pont azt hallottam, hogy a gazdelemző mennyire jól hasznosítható... :) Nem tudom, mi lehet az igazság.

Nem azt írtam, hogy mindenhol jó a P&Sz, hanem hogy minden nagyobb egyetemen. Értve ezalatt a BCE-t, a BGF-et (na jó, ez a nevében főiskola), a vidékiek közül pedig Pécs, Szeged, talán még Debrecen és Veszprém jöhet szóba. Hangsúlyoznám: hallomásból mondom ezeket. És persze, mindig mindenből több kell Pesten, de ott annyival több a jelentkező is egy adott munkára, úgyhogy szerintem ez nem lehet mérvadó. Kapcsolatok, jó-jó, van benne valami... De ha mindenképp valami hiperszuper cégnél szeretne dolgozni a kérdező, úgysem marad belföldön. :)

Majd írok ősszel, hogy mi a helyzet... :D

2010. júl. 3. 20:59
 9/15 anonim ***** válasza:
41%

Azért ne hidd azt, hogy külföldön felvesznek bármelyik magyar egyetem diplomájával, de a Corvinuson van lehetőség olyan speciális képzésekre is, ami nagyban megkönnyíti az elhelyezkedést.

Igen, sokan jelentkeznek a nagy cégekhez, elárulom az első rostálás menetét: Corvinusos, és BGF-es diákokat hívnak csak be, a többiek mehetnek a levesbe. Ez nyilván alapvetően Budapestre igaz, vidékről nem tudok nyilatkozni...

Amúgy ha PSZ, akkor BCE, BGF, a többi nem játszik. Ezt a szakot végzem, szóval van rálátásom a dologra...

2010. júl. 3. 21:06
 10/15 A kérdező kommentje:
És a gazdelemzőt miért mondjátok, hogy hagyjam?
2010. júl. 4. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!