Mi értelme van 3-5 évig szenvedni egyetemen, bejárni órákra?
Egy olyan vizsgára, ahol nem voltam bent egy előadáson sem, online/kölcsönkapott jegyzetből kb. 8-10 óra alatt felkészülök stabil 5-ösre. Kb. semmi értelmét nem látom annak, a mai online világban pláne nem, hogy ott áll a tanár a táblánál és magyaráz. A legtöbben nem is nagyon követik, hogy mi zajlik, csak passzívan jegyzetelnek, mint egy gépíró.
Egy gyakorlatnyi/szemináriumnyi mennyiségű anyagot szintén le lehet nyomni online kurzuson kb. 1-2 hét alatt.
Nyári szünettel is minek húzni az időt 2 hónapokra, kötelezően annak is, aki haladni szeretne?
Miért nem lehet a saját ütemünkben haladni? Például, minden előadásból
- elérhetővé tesznek egy normális, teljes elektronikus jegyzetet
- minden hónapban 1 vizsgaidőpont, amelyek közül szabadon lehet választani, így tudnánk haladni a saját ütemünkben.
Gyakorlatok jó része is átalakítható lenne konzultációkká. (Az megy be, aki nem ért valamit, konkrét kérdései vannak.)
Így, aki elég gyors, érettségi után 3 évvel már mesterszakos diplomát szerezhetne, miközben még dolgozni is lenne ideje...
#13: Gondoltam rá, hogy a saját szakomon csinálok ilyet az utánam következő évfolyamoknak. De azért ez mégsem az én dolgom lenne.
Azóta amúgy elkezdtem egy másoddiplomát, ami levelező, és ég és föld a különbség. Azóta kifejezetten élvezem az egyetemet. Felnőttnek néznek és nem órán akarnak mindent szájba rágni.
azota kenyszerulnek ra, hogy szajba ragjanak, amiota annyira felhigult a hallgatosag
regebben, amikor meg azert jartak egyetemre, hogy tanulhassanak, meg nem ilyen volt
de miota azert jarnak egyetemre, hogy ne kelljen dolgozni menni, csak igy lehet
tisztelet a kivetelnek - kb azoknak, akik aztan mester szakra is mennek: azelott csak az ilyen kaliberu embereket vettek fel eleve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!