Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerinted manapság megéri...

Szerinted manapság megéri "szenvedni", tanulni Magyarországon? Van értelme?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, gyakran nagyon elkedvtelenedem. Reménytelennek látok mindent, motiválatlan vagyok a tanulásban, pedig tudom, ha legyőz a lustaság egy semmirekellő lesz belőlem.

2017. febr. 10. 19:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Megéri. Nem mindig és mindenhogyan, de egyébként igen. És teljesen normális elveszíteni a moticvációdat is. Ha úgy érzed, hogy ez a szak kifejezetten nem tetszik, nem bírnád, ha ezt kellene egész életedben csinálnod, vagy ha adott egy jobb lehetőséged, akkor hajrá, de egyébként meg mindig lesznek ilyen hullámvölgyek, de ha csinálsz valamit, és néha csak értelmetlen szenvedésnek látod, sőt, konkrétan az is, még mindig jobban jársz azzal, hogy elvégzed, mint ha nem csinálnál semmit sem.
2017. febr. 10. 19:42
 2/6 anonim ***** válasza:
31%
Nem, itt nincs jövőkép. Nagyon kevés olyan terület van, ahol tényleg megfizetik az embert, és ezekre a munkákra természetesen nem mindenki alkalmas. Aki pedig nem alkalmas rájuk, az éhen hal. Ha van rá lehetőséged, szerintem költözz el egy olyan helyre, ahol mindenkit emberként kezelnek.
2017. febr. 10. 23:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha így állsz hozzá, akkor NEKED nem.

De sokaknak igen, akiknek van céljuk, vannak terveik, érdekli őket, amit tanulnak és hajlandóak tenni is érte.

2017. febr. 11. 09:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy rossz hozzáállásom van. Nem tagadom. Néha "elfelejtem" a céljaim, és megingok... elgondolkodom, hogy van-e értelme. Ez lehet nem normális.
2017. febr. 11. 10:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Teljesen normális. De sajnos muszáj "szenvedni", mert ha nem csinálsz semmit, garantáltan nem fogsz egyről a kettőre ugrani. A szenvedés mértéke számít, na meg ha van egy jobb alternatívád, mindenképpen menj utána. :)
2017. febr. 11. 11:46
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy meginogsz, normális.

Az, hogy könnyen "megfeledkezel" a céljaidról, már közel sem ennyire "szerencsés", lehet, hogy felül kellene vizsgálnod, mit is vársz az életedtől!

2017. febr. 11. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!