Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Akik nappalira járnak, miért...

Akik nappalira járnak, miért nézik le a levelezősöket? Mi ez a trend egyáltalán, hogy leszólják azt, aki suli mellett dolgozik, ezért csak levelezőn tud tanulni?

Figyelt kérdés

Rengetegszer találkoztam ezzel a jelenséggel, és szerintem ez bunkó dolog.

Abba bele sem gondolnak a nappalisok közül sokan, hogy a levelezősöknek közel sem rágják a szájukba az anyagot annyira, mint a nappalisoknak, sokan levelező mellett dolgoznak, és nekik egyedül kell megtanulni csomó mindent. Míg a nappalisok közül sokan csak élik világukat, a vizsgák előtt néhány nappal ülnek csak le tanulni (vagy rosszabb esetben bele se pislantanak), lógnak az előadásokról, és alighogy átmennek a vizsgáikon, vagy meg is buknak. Természetesen mindkét oldalon vannak kivételek, rendes nappalisok, és lusta levelezősök, ezért AKINEK NEM INGE, NE VEGYE MAGÁRA!

Meg úgy egyáltalán miért nem értik meg az emberek, hogy ugyan bekerülni viszonylag könnyű, de bentmaradni már nem annyira, meg, hogy a jó eredményekért tanulni kell folyamatosan? Attól még, hogy v.kit felvesznek, nincs arra garancia, hogy el is végzi a sulit!

2010. jún. 26. 17:07
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Az nem igaz, hogy egy hétvége alatt tanulnak meg egész féléves anyagot! Szerintem nem könnyű rövidebb idő alatt megtanulni ugyanannyi anyagmennyiséget levelezőn, mint nappalin, főleg, ha érdekel is, amit tanulsz.
2010. jún. 26. 19:23
 22/25 anonim ***** válasza:
Szerintem ennek a vitának semmi értelme, tényleg nem szabad semmilyen embert lenézni, még azokat sem, akik puskáznak, és úgy végzik el az egyetemet (nem az én dolgom), nem értem, miért nem tudnak az emberek a saját dolgaikkal törődni...
2010. jún. 26. 20:13
 23/25 anonim válasza:
30%

ma 17:32 vagyok

Basszus a kérdés feladója, tuti nemnormális. -.-

Jó ha esetleg lenézem a levelezősöket, nekik munka mellett is sokkal könnyeb jó jegyet szerezni mi meg a nappalin egész évben megállás nélkül tanulunk.

2010. jún. 26. 21:38
 24/25 anonim ***** válasza:
30%

18:15 vagyok.

Látod, kedves kérdező, pont erről beszéltem. Én annyit írtam, hogy a levelezősök a felvételin az alacsonabb ponthatárok miatt kevésbé vannak szűrve. Egy szóval sem említettem szubjektív tulajdonságokat, csak objektív teljesítményt.

Ebből te azt veszed le, hogy a levelezősök butábbak? Téves következtetés. De nagyszerűen illusztrálja, amit írtál.

Egyébként ne azon aggódj, hogy a nappalisok hogyan viszonyulnak a levelezősökhöz. Mert ennek nemsok értelme van. inkább azon agyalj, hogy a HR-esek hogyan viszonyulnak a levelezősökhöz. Vajon beírnád az önéletrajzodba, h levelező tagozaton szerezted a diplomádat? hmm?

2010. jún. 27. 00:29
 25/25 A kérdező kommentje:

21:38-asnak: Szóval, szerinted nem vagyok normális, mert felteszek egy kérdést v.miről? Szóval akkor Te vagy egy lébecoló nappalis vagy, vagy egy lógós levelezős, és mivel v.melyik állítás igaz rád, sértve érzed magad. Ha egyik sem lennél, tudtál volna normálisan válaszolni.

Nem mondtam, hogy a levelezőre járók butábbak! Ellenben az egyik komment nyilvánvalóan erre utalt, ezért válaszoltam rá. Nem mindegy!

A munkaadókról meg csak annyit, hogy rendszerint olyan emberek kapják meg a kiírt posztot, aki ismerőse a cég/stb. v.melyik vezetőjének. Az interjúztatókat a legutolsó körben érdekli az, hogy ki hol szerezte a papírját. Nővérem sokáig fejvadász volt, és ő mindig a legjobb embereket küldte tovább a cégekhez/vállalatokhoz interjúztatni, mégsem az az ember kapta meg a munkát, hanem az ismerős. Szóval tudom, mi folyik a munkaerőpiacon.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2010. jún. 27. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!