Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Akik nappalira járnak, miért...

Akik nappalira járnak, miért nézik le a levelezősöket? Mi ez a trend egyáltalán, hogy leszólják azt, aki suli mellett dolgozik, ezért csak levelezőn tud tanulni?

Figyelt kérdés

Rengetegszer találkoztam ezzel a jelenséggel, és szerintem ez bunkó dolog.

Abba bele sem gondolnak a nappalisok közül sokan, hogy a levelezősöknek közel sem rágják a szájukba az anyagot annyira, mint a nappalisoknak, sokan levelező mellett dolgoznak, és nekik egyedül kell megtanulni csomó mindent. Míg a nappalisok közül sokan csak élik világukat, a vizsgák előtt néhány nappal ülnek csak le tanulni (vagy rosszabb esetben bele se pislantanak), lógnak az előadásokról, és alighogy átmennek a vizsgáikon, vagy meg is buknak. Természetesen mindkét oldalon vannak kivételek, rendes nappalisok, és lusta levelezősök, ezért AKINEK NEM INGE, NE VEGYE MAGÁRA!

Meg úgy egyáltalán miért nem értik meg az emberek, hogy ugyan bekerülni viszonylag könnyű, de bentmaradni már nem annyira, meg, hogy a jó eredményekért tanulni kell folyamatosan? Attól még, hogy v.kit felvesznek, nincs arra garancia, hogy el is végzi a sulit!

2010. jún. 26. 17:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
43%
Tudjátok, tanultam volna én nappalin, de van az a szegénység ami mellett nem lehet. Ha a szüleidnek évekeken át probléma hogy legyen minden nap kenyér az asztalon, szóba se jöhet a továbbtanulás. És nem hiszem el hogy 4-5 éven keresztül lehet annyit dolgozni nappali tagozat mellett, hogy teljesen eltartsd magad 0 segítséggel. Nekem így maradt a levelező. És nem érdekel ha lenéznek miatta, mert igenis megdolgoztam érte, és tudtam változtatni az életemen.
2010. jún. 26. 17:49
 12/25 anonim ***** válasza:
62%
Nem azt mondtuk, hogy senki ne dolgozzon és ne járjon levelezőre, csak hogy az ő tudásuk nagyon nem ér annyit. Nem kell önérzeteskedni, mi tanulunk, ti dolgoztok, ennyi. Mi többet tudunk, nektek több a pénzetek.
2010. jún. 26. 17:50
 13/25 anonim ***** válasza:
48%

A diploma csak alap tudást ad, azért mert valaki levelezőn végzett, még nem lesz jobb szakember.

És akik 7 év alatt tudják csak elvégezni az egyetemet, nem hinném hogy annyira okos lenne.

2010. jún. 26. 17:57
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen egyetemet...
2010. jún. 26. 17:58
 15/25 anonim ***** válasza:
ez igaz. :)
2010. jún. 26. 18:04
 16/25 anonim ***** válasza:
79%

Valójában nem nézik le őket. Az a szitu, hogy a levelezőhöz sokkal kevesebb pont is elég, nappalira meg meg nehezebb bejutni. Így egy csomó levelezős olyan diák, aki nem tudott bejutni a nappali képzésre. Ezért ez a csoport eléggé nem kedveli a nappalisokat (hiszen veszítettek velük szemben), de ezt a gyűlöletet kivetítik a nappalisokra. "azért utáljuk őket, mert lenéznek minket".

A vicc az, h a nappalisok zömének fel sem tűnik, hogy az adott szakon van levelező képzés is. és mivel nem is tudnak róluk, le sem nézhetik őket.

A levelezősök pedig a kissebbrendűség-érzésük miatt sztereotipizálják a napalisokat. Ha egészséges önértékelésed lenne, te sem gondolnál ilyen hülyeségeket.

2010. jún. 26. 18:15
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Én nappalis vagyok és nem néztem le őket soha. Anyum is levelezőn tette most a diplomáját. Mondjuk neki volt már egy amit nappalin csinált, és azt mondta, hogy nem ér annyit a levelező képzés, mint a nappali. Ő csak tudja, hiszen mind kettőn volt már.
2010. jún. 26. 18:21
 18/25 A kérdező kommentje:
Az, hogy sokan levelezőre járnak, nem azért van, mert ők buták voltak a nappali szakra. Azért van, mert őközülük sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy csak suliba járjanak. Szóval itt nem arról van elsősorban szó, hogy rossz az emberanyag. Különben meg, az egyetem is nagy betyár abban, hogy nem kedveli egymást a két csapat - igaza volt annak a válaszolónak, aki ezt említette.
2010. jún. 26. 18:39
 19/25 A kérdező kommentje:
Meg mindkét képzési formában sokkal jobban kéne szórni az embereket....
2010. jún. 26. 18:41
 20/25 anonim ***** válasza:
77%
Azért nem kellett volna lepontozni azokat, akik megmondták az igazat... A levelezős diploma nem ér annyit mint a normál... Ez tény és való. Egy hétvége alatt nem lehet megtanulni azt, amit más egy féléven keresztül begyakorol...
2010. jún. 26. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!