Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nincs egy igazán jó...

Miért nincs egy igazán jó magyar egyetem sem?

Figyelt kérdés

2018. szept. 1. 18:46
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

"mostanság divatos angolmániával sem értek egyet. Hogy egyeseket a nyugati minta szerinti amerikanizálódási folyamat bekebelez, azt csak sajnálom.

Aki magyarnak érzi magát, annak egyébként is a hazáját kéne védenie, nem pedig a külföldnek lelkendezni."

Szerintem nem divatos az "amgolmánia", egyszerűen a technológiai fejlődések miatt minden globalizálódik...

A fiatalok világszinten nagyjából azonos érdeklődése pedig mégjobban előtérbe hozza az egyik legismertebb és legkömnyebb myelvet, az amgolt.

De az már régen rossz, ha Te ezt is a Te kultúrád, hazád elleni támadásnak veszed.

Ha esetleg meg valaki valóban rajomg egy idegen kultúráért, szerintem az sem jelenti, hogy a sajátját kevésbé szeretné.

Azt pedig, hogy elismered, hogy vannak Jó amcsi egyetemek még szép, ugyanis mimd a top4 ott található...

2018. szept. 2. 15:38
 32/34 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem nem divatos az "amgolmánia","

Akkor nem tudom, te hol élsz. Valamilyen burokban talán, ha nem veszed észre, ami történik körülötted.

"egyszerűen a technológiai fejlődések miatt minden globalizálódik"

Ez már nem globalizáció, hanem a nyugati kalap sz(a)rnak a megzabálása...

"A fiatalok világszinten nagyjából azonos érdeklődése"

Ilyen nincs, nagy butaság amit írsz.

"legismertebb és legkömnyebb myelvet, az amgolt."

Tipikus angolközpontú propaganda...

Az angolnál még a német is százszor logikusabb.

"Azt pedig, hogy elismered, hogy vannak Jó amcsi egyetemek még szép, ugyanis mimd a top4 ott található..."

Persze, de ha a listát mondjuk a németek állítanák össze, akkor az amcsi egyetemek nagy része messze le lenne maradva.

Nyílván amerikai központú szemléletmóddal nagyon könnyű összeállítani egy olyan valóságot nem tükröző fals listát, amelyben maguk a készítők vannak toppon...

2018. szept. 2. 16:48
 33/34 anonim ***** válasza:
4%

Azért mert nálunk az egyetemi és kutatói rendszer nagyon széttagolt.

Lehetne top elit egyetemet létrehozni, ha egyesítenék az ELTE, Semmelweis, BME, SZIE, BCE egyetemi szintű karait és integrálnák hozzá a megfelelő MTA Kutatóintézeteket.

2018. szept. 2. 21:33
 34/34 anonim ***** válasza:
Fontos dolog a hazaszeretet, de szerintem az fordítja ezt a hazája hasznára, aki látni meri azt is, amiben a hazája le van maradva, amiben sokat kell még előrelépnie. Az a fajta "hazaszeretet", amely önáltatáson alapszik, hogy egyenrangúak volnánk felsőoktatásban a legjobbakkal, legfeljebb az illető önbecsülését szolgálja, nem a hazát. El kell ismernünk a gyengeségeinket, különösképp a tényeket. Az angliai University of Cambridge már önmagában ezidáig 90 Nobel-díjast nevelt ki, míg a Magyarországon született Nobel-díjasok száma összesen 9, s közülük is kettő sosem fordult meg magyarországi egyetemeken. Az egyik brit egyetemen, ahol tanultam, a posztgraduális hallgatók több, mint fele külföldi volt: a világ minden tájáról özönlöttek a hallgatók oda tanulni a csillagászati tandíjak és megélhetési költségek ellenére. Mindezt nem nagyon lehet mással magyarázni, mint azzal, hogy a brit egyetemek rettentően jól teszik a dolgukat, magas minőséget nyújtanak. Én személy szerint ott kinn egyetlen év alatt többet fejlődtem szakmailag, mint itthon az 5 éves ELTE-s tanulmányaim alatt. Ez nem anglománia, nem feltétlen külföld-ajnározás, hanem egyszerűen elismerése annak, hogy ami jobb, az jobb. Nekünk itthon pedig nem az a feladatunk, hogy "hazaszeretetből" homokba dugjuk a fejünket, hanem hogy megpróbáljunk a körülményekhez képest valamennyire felzárkózni. Nem azt mondom, hogy majmoljuk a külföldet, de saját gyengeségeinket elismerni és mások sikereiből tanulni sosem szégyen.
2018. szept. 3. 07:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!