Miért nincs egy igazán jó magyar egyetem sem?
"mostanság divatos angolmániával sem értek egyet. Hogy egyeseket a nyugati minta szerinti amerikanizálódási folyamat bekebelez, azt csak sajnálom.
Aki magyarnak érzi magát, annak egyébként is a hazáját kéne védenie, nem pedig a külföldnek lelkendezni."
Szerintem nem divatos az "amgolmánia", egyszerűen a technológiai fejlődések miatt minden globalizálódik...
A fiatalok világszinten nagyjából azonos érdeklődése pedig mégjobban előtérbe hozza az egyik legismertebb és legkömnyebb myelvet, az amgolt.
De az már régen rossz, ha Te ezt is a Te kultúrád, hazád elleni támadásnak veszed.
Ha esetleg meg valaki valóban rajomg egy idegen kultúráért, szerintem az sem jelenti, hogy a sajátját kevésbé szeretné.
Azt pedig, hogy elismered, hogy vannak Jó amcsi egyetemek még szép, ugyanis mimd a top4 ott található...
"Szerintem nem divatos az "amgolmánia","
Akkor nem tudom, te hol élsz. Valamilyen burokban talán, ha nem veszed észre, ami történik körülötted.
"egyszerűen a technológiai fejlődések miatt minden globalizálódik"
Ez már nem globalizáció, hanem a nyugati kalap sz(a)rnak a megzabálása...
"A fiatalok világszinten nagyjából azonos érdeklődése"
Ilyen nincs, nagy butaság amit írsz.
"legismertebb és legkömnyebb myelvet, az amgolt."
Tipikus angolközpontú propaganda...
Az angolnál még a német is százszor logikusabb.
"Azt pedig, hogy elismered, hogy vannak Jó amcsi egyetemek még szép, ugyanis mimd a top4 ott található..."
Persze, de ha a listát mondjuk a németek állítanák össze, akkor az amcsi egyetemek nagy része messze le lenne maradva.
Nyílván amerikai központú szemléletmóddal nagyon könnyű összeállítani egy olyan valóságot nem tükröző fals listát, amelyben maguk a készítők vannak toppon...
Azért mert nálunk az egyetemi és kutatói rendszer nagyon széttagolt.
Lehetne top elit egyetemet létrehozni, ha egyesítenék az ELTE, Semmelweis, BME, SZIE, BCE egyetemi szintű karait és integrálnák hozzá a megfelelő MTA Kutatóintézeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!