Miért nincs egy igazán jó magyar egyetem sem?
#18 Amit belinkeltél, az egy szinvonaltalan összeállítás, nyílván a készítőjük is csak odahánytak valamit mindenféle felmérés nélkül...
"beszélgettem pár hónapja egy senior mérnökkel egy internetes fórumon"
Hát nehogy már egy tapasztalatlan kezdő véleménye legyen a mérvadó!
"több tucat ország több száz mérnökével dolgozott már együtt"
Nagy lódítás, mert ehhez több évtizedes tapasztalat kell...
"és én is szeretem az ilyen mítoszokat hogy a magyarok milyen kreatív nép"
Nem mítosz, látom történelmet sem tanultál eleget. Ha a magyar találmányok nagy része nem született volna meg, akkor most nem tartanánk itt.
Javaslom, látogass el majd a Bécsi Közlekedési Múzeumba.
"Nem mítosz, látom történelmet sem tanultál eleget. Ha a magyar találmányok nagy része nem született volna meg, akkor most nem tartanánk itt."
Más népeknek is vannak találmányaik, és most a jelenkori oktatásról beszélgetünk nem a magyar (főleg zsidó) tudósok békebeli generációjáról. Ilyen alapon a magyar focit is dicsérhetnéd az Aranycsapatra hivatkozva.
"Más népeknek is vannak találmányaik"
A magyar találmányok akkor is kiemelkedőek.
"most a jelenkori oktatásról beszélgetünk nem a magyar (főleg zsidó) tudósok békebeli generációjáról".
Jelenleg is vannak magyar találmányok, csak ezek a hétköznapi emberek számára kevésbé érthetők, és nem is nagyon köztudottak.
Meg hát nyílván a győzike show jobban leköti az átlagembert, mintha egy Mindentudás Egyeteme előadást adnának le.
Ennek persze sok oka van, többek között hogy az embereket már mesterségesen teljesen meghűlyítette a média, de ebbe most ne menjünk bele.
Ja, az ilyen amerikai fajta Quora kérdezz-felelek blog meg nem nagy szinvonalat képvisel, tehát arra adni nem túl okos döntésre utal.
Meg az, hogy blogon keresztül beszélni mérnökkel, nekem sántít egy kicsit. Én inkább személyesen szoktam beszélgetni mérnökökkel.
Ezeken az ismeretlen blogokon bárki azt ír, amit akar.
Jó, mondjuk ezen a honlapon is bárki irogathat, de ha valaki butaságot ír, vagy valótlant állít magáról, azt azért ki lehet szúrni akár keresztkérdésekkel.
Kb. az első néhány mondatot olvastam el, amit a wikipédián írnak róla.
De igazából nem tud érdekelni, mert én magyar embernek érzem magam, és a mostanság divatos angolmániával sem értek egyet. Hogy egyeseket a nyugati minta szerinti amerikanizálódási folyamat bekebelez, azt csak sajnálom.
Aki magyarnak érzi magát, annak egyébként is a hazáját kéne védenie, nem pedig a külföldnek lelkendezni.
Ezzel a vitának ezt a vonulatát részemről lezárom.
"Aki magyarnak érzi magát, annak egyébként is a hazáját kéne védenie, nem pedig a külföldnek lelkendezni."
Nyilván annak kellene hozzászólnia ehhez a kérdéshez, aki egyáltalán tudja miről van szó (látott már külföldi egyetemet belülről diákként vagy tanárként, dolgozott már külföldön külföldi cégnél stb. stb.). Az őszinteség, reális látásmód még nem külföld iránti rajongás, csak őszinteség.
Tudom mi van külföldön, nem kell bemutatni. Elismerem, vannak jó amerikai egyetemek, de olyanok is nagy számmal, amelyek szinvonala az itteni általános iskolák szinvonalát alígha ütik.
Vannak külföldi tapasztalataim (legfőképp német nyelvterületről) és az információkat nem az általad említett selejtes blogokról szerzem be.
Sajnálom, ha nálad az információszerzés egyetlen virtuális szinvonaltalan forrásban kimerül.
Egy forrásra alapozni egyébként is problémás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!