Nem lesz elég pontom az egyetemhez mit tehetnék?
Hiába dolgoztam rengeteget, akárhogy számolom nem lesz elég pontom ahhoz, hogy felvegyenek. Van egy felsőfokú angol nyelvvizsgám. Csináltam két emeltet, angol 90%, történelem 72% lett. Ezenkívül a közép biológiám 93%, a magyarom 91%, és a matekom 59% lett. Ezzel így 425 pontom van. De mind az ELTE, mind a jelölt szak igen népszerű, és tavaly 435 ponttal lehetett bekerülni. Feltételezhetően ez a pontszám idén jóval magasabb lesz. Így nem fognak felvenni. Ez elég lelombozó, és azt sem tudom, hogy mi mindent tehetnék még. Ettől többet hogyan? Még esetleg a törimen tudnék javítani.. De már annak is örülök hogy ilyenek lettek amilyenek.. Pótfelvételin nem szokott lenni pszichológia. A keresztféléves eljárásnál sem indítják, ergo meg kell várnom a következő májusi normál felvételit. De az rengeteg idő. Másrészt nagyon el vagyok keseredve mert én úgy gondolom hogy amit tudtam megtettem, elfáradtam. A középiskolám olyan volt mint a pokol, alig vártam hogy végre olyan helyre mehessek ahol tanulni vágyó, normális emberek vannak. Ez tartotta bennem a lelket. De most így.. Nem tudom mihez kezdetnék. Szerintetek próbáljak meg októberben mégegy érettségit? Mondjuk egy emelt bioszt, és mellé elmenjek német középfokút is csinálni és várjak jövő ilyenkorig és úgy jelentkezzek újra, vagy mi legyen? Volt valaki ilyen helyzetben? Ti mit csinálnátok?
(+ ráadásként ha nem vesznek fel a szüleim rettentő csalódottak és mérgesek lesznek, nem fogják jó szemmel nézni hogy itthon vagyok, azt meg pláne ha munkát keresnék mert ők is azt akarják, hogy egyetemre menjek.)
Szerintem is nehéz volt a töri emelt, tényleg nem a megszokott témakörökből állt, terjedelmesebb is volt, ugyanakkor kevésbé volt egyértelmű néhány kérdés, mint korábban.
Az esszéknél siettem, dualizmushoz nem igazán tudtam hozzászólni, a kért mértékben nem tanultam meg azt a témakört. Kénytelen voltam beáldozni, Lajosért és a földkérdésért. Az érettségi első fele 80%, az esszékkel együtt 74% lett az írásbelim. Még a szóbeli előtt állok, és lám-lám most sem készülök, pedig illene.
Utolsó, köszönöm neked is, hogy írtál. És sajnálom a te eseted is. :( azért remélem sikerül megoldanod valahogy.
Hát sajnos egyre inkább úgy látom, hogy ez lesz. Csak nagyon nem szerettem volna egy 3vet kihagyni, mert nagyon sok. Nem szerettem volna csalódàst okozni a szüleimnek, nem szerettem volna késōbb kezdeni, mert màr nagyon vàrtam, hogy olyasmibe fektethessem az energiàm ami érdekel és amit szeretek. Illetve, hogy ezt egy normàlis iskolai környezetben tehessem. :\
#22:15
Sajnàlom igazàn:( nem tudom miért kell ilyen magasra tenni a lécet tényleg..
Azt a szakot én is néztem, de végül nem jelöltem, mert Pécs tōlem nagyon messze van, és azért hétvégente szeretnék hazajönni a szüleimhez. Illetve azért sem, mert hogy angol és az àllam nem tàmogatja.. De nagyon érdekes lehet, késōbb több lehetōséget nyit meg szàmodra szerintem. Szóval ha sikerül szerintem hajrà, és gratulàlok elōre is! :) :3
a matekon lehetne szépíteni, de teljesen jó eredmény ez, Ok, ahova akartad, lehet, hogy kevés lesz, de attól Te még jól csináltad. NE add fel, ne értékeld le magad. Pont Te, aki pszichológusnak készülsz, tudnod kell, miért fontos ez!
A szüleiddel is beszéld meg, találjatok ki egy tervet a jövő évre, kimehetsz külföldre, nyelvet tanulsz, dolgozol, és jövőre újra próbálod. Ősszel javítasz az egyik tárgyból, tavasszal egy másikból, vagy közben nyelvet tanulsz, mind jó ötlet.
vagy elkezdesz egy kisebb kaliberű szakot, ami jó alap lehet a pszichológiához, vagy valami okj képzést. Nem dől össze a világ, ha nem vesznek fel egyből.
Nem értem, miért a törit választottad emelt szinten, az mindig elég nagy szívás:S.
Amiatt ne legyél nagyon elkeseredve, hogy csúszol egy évet, hiszen az ilyen magas ponthatárú szakokon sokan járnak így.
Megteheted, hogy ősszel megpróbálod újra az emelt törit, ha akkor sem megy, akkor tavaszig egy könnyebb emeltre is felkészülhetsz. Látom, a bioszod is jól sikerült, és a biosz emeltek nem szoktak nehezek lenni (tapasztalat), de akár a magyar emelt is szóba jöhet, ha fekszik neked.
A matekot már felesleges lenne kijavítani, mert az érettségi átlagot ezek alapján számolják, amennyiben viszel hozott pontokat. (Ha meg duplázol, akkor pláne nincs jelentősége.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!