Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ti emlékeztek a legelső...

Ti emlékeztek a legelső egyetemi napotokra?

Figyelt kérdés
Milyen volt? Teljesen más érzés mint az első nap a középiskolában?

2018. máj. 29. 11:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyire figyeled még a kérdést, de nekem "mindkettő első" egyetemi napom elég jellegzetes volt, szóval gondoltam megosztom nagyvonalakban.

Az első 4 éve volt Szegeden és emlékszem, hogy a legelső órán kalkulus előadás volt, és ott döntöttem el, hogy ez egy nagyon király szak lehet, de engem nem érdekel sajnos :D Viszont a gólyatábori ismertségek, közösség, a város szépsége és hangulata nagyon tetszett, délután beültünk a Nyugiba sörözni, azt hiszem estig maradtunk, szóval összességében szép emlék, de félév után ott hagytam azt a szakot.

A második első napom pedig 3 éve volt, ez azért hagyott mély nyomot bennem, mert az első anatómia bonctermi gyakorlatom akkor volt (ha jól emlékszem, hogy ez az első napon volt...). Emellett a szak mellett már kitartottam :)

Egyébként a középsulis első nap nekem nem volt meghatározó, mert nyolcosztályos gimnáziumba jártam, szóval előtte már 4 évet ott töltöttem és a tanárok/diákok/épület is teljesen ugyan az maradt.

Hangulatra egyébként nekem mindkét egyetemi élmény teljesen más volt a középsulitól. Ott kevesebb volt a felelősség, és bár nem éreztem át, azért mindig lett volna kihez fordulni, ha segítség kell. Az egyetemhez azért fel kellett nőnöm bizonyos szinten, meg nehezebb volt számomra itt mély barátságokat kialakítani, hiába sokkal több ismerősöm/ haverom lett.

2018. jún. 21. 14:15
 12/15 A kérdező kommentje:

"Nem tudom mennyire figyeled még a kérdést"

Eléggé :D. Letettem az érettségit, most a július 25. 20:00 órát :). Ezért vagyok kiváncsi az emberek tapasztalataira/élményeire :).

Köszi, hogy Te is írtál! :)

2018. jún. 21. 14:26
 13/15 A kérdező kommentje:
most a július 25. 20:00 órát várom*
2018. jún. 21. 14:26
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

(Utolsó válaszoló vagyok)

Gratulálok akkor az érettségihez, és szorítok, hogy jól alakuljon minden, és bejuss oda, ahova szeretnél ! :)

Az még kimaradt a történetemből, hogy a másik szakot egyébként Budapesten kezdtem, szóval olyan szempontból is más volt, hogy Szegedhez képest teljesen különböző helyek/emberek voltak körülöttem, de mindkettőnek meg voltak az előnyei/hátrányai.

Biztosan megtalálod szerintem a társaságod majd és jó lesz, több felelősség, de sokkal nagyobb szabadság, meg ha olyat tanulhatsz, ami jobban érdekel, mint mondjuk a suliban egyes tárgyak, akkor az is motiválni fog :) Minden jót!

2018. jún. 21. 16:38
 15/15 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, jól esik! :)

Neked is sok sikert kívánok a továbbiakban!! :) felpontoztalak!

2018. jún. 21. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!