Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Minek kell nekem magyarból is...

Minek kell nekem magyarból is érettségizni?

Figyelt kérdés
most tanulom a magyartételeket, de már a tököm kivan... mérnöknek készülök, infóból kéne nekem 100%os szóbelit csinálni, hogy javítsak a 90%ról, ehelyett ezt a hülyeséget kell tanulnom, amit sehol sem fognak kérdezni tőlem. a magyar irodalom tantárgynak nem az lenne a célja, hogy megszerettesse a diáksággal az irodalmat? ha ez igaz, akkor velem két nap alatt sikerült teljesen megutáltatni az egészet... más is van így vele?
2010. jún. 8. 15:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Megsúgom titokban, hogy nem kell olyan komolyan venni azt a fránya érettségit.

Egyébként meg semmi sem lehetetlen, én meg a matekkal voltam ugyanígy. Mindig is utáltam, de attól függetlenül meg tudtam írni négyesre. És lám-lám, egyetemen vagyok, a mesterképzésen.

2010. jún. 8. 15:43
 2/12 anonim ***** válasza:

Gondolj arra, ez az utolsó lehetőség, hogy irodalmat tanulj, sose fogsz ezzel többet foglalkozni. Ha most nem tanulod meg, sose fogod, és műveletlen leszel. Ennél többet már úgyse fogsz tudni magyarból mint amennyit most megtanulsz.

Na én ilyenekkel hitegetem magam.

2010. jún. 8. 15:57
 3/12 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel minek kell annak, aki humánra megy tovább matekból érettségizni? Dettó ugyanaz a helyzet. Nem olyan nehéz ám megtanulni azt a 20 tételt középszinten.
2010. jún. 8. 16:07
 4/12 anonim ***** válasza:
Igazából 50 van, mert 25irodalom 25nyelvtan. :)
2010. jún. 8. 16:09
 5/12 anonim ***** válasza:
20 irodalom és 20 nyelvtan általában.
2010. jún. 8. 16:11
 6/12 A kérdező kommentje:
nekünk 28 irodalom és 23nyelvtan. jah és soha nem is fogok olvasni, annyira megutáltam az utóbbi két napban, mert nem úgy van ám mint régen, hogy Kölcsey - Himnusz értelmezése, hanem nemzet és történelemszemlélet Kölcsey lírájában, vagyis tanuljam meg 6 vers elmezését és minden hülyeséget róla, mikor soha az életben nem fogom használni a nagyrészét, ezzel szemben a matekot fogom mérnökként...
2010. jún. 8. 16:20
 7/12 anonim ***** válasza:

hát engem meg a matek nem érdekel és azt utáltam, akkor minek kellett belőle érettségiznem??

irodalomból nem kell bebiflázni 6 verselemzést, végzős korodban tudni kéne már magadtól verset elemezni, abból h megtanulod,h. mi jellemző az adott költőre, a pályájára..

2010. jún. 8. 17:34
 8/12 A kérdező kommentje:

1. soha nem tudtam az irodalmat, mindig 2x annyi időt töltöttem vele, mint a reál tantárgyakkal, mégis 3as voltam belőle mindig

2. és mi van akkor, ha nekem más jut eszembe egy versről, mint a tanároknak?

2010. jún. 8. 17:42
 9/12 anonim ***** válasza:
nos, a legtöbb versnek nem teljesen szubjektív az értelmezése...és a tanultak alapján meg kellene tudni "fejteni" egy verset, ill. megállapítani a szóképeket, a hangulatát, műfaját, hangvételét...ezekből áll össze többek között egy elemzés.
2010. jún. 8. 23:07
 10/12 anonim ***** válasza:

hogy ne legyél műveletlen mérnök, azért

én magyarból emelteztem és szívügyem ez a tárgy, rossz hallani a véleményed.azonban ez az általános műveltség része, nagyon helyes, hogy tanítják.én még az egyetemen is tanulok olyat, ami soha nem fog kelleni, de meg kell tanulni.pedig elvileg ott már csak olyat tanulsz, ami némiképp szakmai.tehát mégegyszer: mindenki érettségizett magyarból, a nagyon ostobákon kívül mindenki átment, a saját tanárodnál fogsz ráadásul szóbelizni,és nem lehetsz buta gyerek ha mérnöknek készülsz, beláthatnád, h nem akkora probléma ez. én mindig is kettes voltam matekból, az érettségin meg 5öst írtam, szóval ne parázz rá, te is biztos jobb jegyet kapsz majd, mint általában.

20/L

2010. jún. 12. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!