Minek kell nekem magyarból is érettségizni?
Megsúgom titokban, hogy nem kell olyan komolyan venni azt a fránya érettségit.
Egyébként meg semmi sem lehetetlen, én meg a matekkal voltam ugyanígy. Mindig is utáltam, de attól függetlenül meg tudtam írni négyesre. És lám-lám, egyetemen vagyok, a mesterképzésen.
Gondolj arra, ez az utolsó lehetőség, hogy irodalmat tanulj, sose fogsz ezzel többet foglalkozni. Ha most nem tanulod meg, sose fogod, és műveletlen leszel. Ennél többet már úgyse fogsz tudni magyarból mint amennyit most megtanulsz.
Na én ilyenekkel hitegetem magam.
hát engem meg a matek nem érdekel és azt utáltam, akkor minek kellett belőle érettségiznem??
irodalomból nem kell bebiflázni 6 verselemzést, végzős korodban tudni kéne már magadtól verset elemezni, abból h megtanulod,h. mi jellemző az adott költőre, a pályájára..
1. soha nem tudtam az irodalmat, mindig 2x annyi időt töltöttem vele, mint a reál tantárgyakkal, mégis 3as voltam belőle mindig
2. és mi van akkor, ha nekem más jut eszembe egy versről, mint a tanároknak?
hogy ne legyél műveletlen mérnök, azért
én magyarból emelteztem és szívügyem ez a tárgy, rossz hallani a véleményed.azonban ez az általános műveltség része, nagyon helyes, hogy tanítják.én még az egyetemen is tanulok olyat, ami soha nem fog kelleni, de meg kell tanulni.pedig elvileg ott már csak olyat tanulsz, ami némiképp szakmai.tehát mégegyszer: mindenki érettségizett magyarból, a nagyon ostobákon kívül mindenki átment, a saját tanárodnál fogsz ráadásul szóbelizni,és nem lehetsz buta gyerek ha mérnöknek készülsz, beláthatnád, h nem akkora probléma ez. én mindig is kettes voltam matekból, az érettségin meg 5öst írtam, szóval ne parázz rá, te is biztos jobb jegyet kapsz majd, mint általában.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!