BME-GTK vélemény?
Mi a véleményetek az egyetemről? Milyen a képzés?
A műszaki menedzser szak érdekelne leginkább.
A műszaki menedzser egy nesze semmi, fogd meg jól szak. A műszaki tudás édeskevés, a gazdasági meg pont annyira kevés, hogy inkább közgáz végzettségűt vesznek fel a helyedre.
Csak műszaki alap után ajánlom, viszont akkor elég pöpec.
BME-n szopni fogsz, mindegyik karon.
Én is azt csinálnám, amit az előző írt, gépész alapra ráhúznék egy műmenedzser mestert, az úgy jóféle.
Szeretem a "nesze semmi, fogd meg jól" szakos szövegeket :D Meg nem vesznek fel
Bosch, GE, meg ilyenek rengeteg műment alkalmaznak. De Audinál is van ismerősöm, akinek csak műszaki menedzser alapszakosa volt.
Velem végzettek közül jó 80% 3 hónapon belül talált állást, s Budapesten nettó 190-250 között, ami szerintem korrekt kezdőfizu. Én speciel marketingesebb irányban helyezkedtem akkor el (de nem sima marketing, mert elég komoly műszaki háttértudás kellett hozzá). De tudok olyat, aki műment végzett, s most a 'mérnök' utótag szerepel a kitűzőjén.
Szóval nem rossz az a képzés, bármennyire is ezt mondják sokan, sőőőt. Csak annyi, hogy túl divat lett a szak, s sok helyen az alacsony pontok miatt bejut a 'selejt' réteg is. Ez BME-n nem hiszem, hogy játszana :D
A műszaki menedzser "sz..ṣ" akkor kezdődik, amikor megkapod a diplomádat és sorban állsz vele a munkanélküli hivatalban, ahol még a rekreáció szakos bölcsészek is jobbról előznek majd.
Soha nem bíznék meg műszaki menedzseléssel senkit, akinek nincs rendes mérnöki végzettsége, és legalább 5 (de inkább 10+) év szakmai tapasztalata. Már csak azért sem, mert az emberek se fogadnának el téged még projektvezetőnek se.
Nem kell a curriculumot se megnézzem ahhoz, hogy tudjam, hogy ez a műszaki tudományok büfé-ruhatár szakja.
Végezz el egy rendes mérnöki szakot, dolgozz 3-5 évet, tolj rá egy MBA-t vagy egy pénzügyes BSc-t munka mellett és letarolod a munkaeröpiacot.
Az egyetemről érdekelnének tapasztalatok, vélemények.
A műszaki menedzser képzés érdekel, annak ellenére, hogy itt most szinte mindenki szidja.
Utolsó, azt én is hallottam, hogy leginkább a gépészek "utálják" a műmeneseket, bár ha jól tudom, több tárgy is közös velük.
A 7. kommentelőtől kérdezem, hogy például milyen állásokat szoktak kapni az ismerősei? Érdekelne, mert amelyik cégre nekem van rálàtásom, ott a műszaki menedzsereket semmibe veszik, még a sales-esek is rendes mérnökök. Német gépipari multi.
Lehet vetíteni mindenféle csodás történetekről, azonban a realitás az, hogy a műszaki menedzser képzés önmagában (rendes mérnöki végzettség nélkül) nem sokat ér a munkaerő-piacon. Konkrétan most kérdeztem meg egy mérnököt erről, hogy ne csak a saját ismereteimre hagyatkozzam.
Utolsónak valóban fogalma sincs a témáról, nagyon nagy hülyeségeket ír. A műmen valóban nem tartozik a műszaki képzések krémje közé, de egyáltalán nem olyan haszontalan, mint egyes buta emberek beállítják. Munkát találni könnyű, az álláskeresők száma elég alacsony ezen a szakon, aki elhelyezkedett, annak 80%a pedig diplomás munkát végez.
Tehát akinek tényleg meg kell kérdeznie, hogy "milyen állásokat szoktak kapni az ismerősei?" annak végképp semmi köze a témához, akkor se, ha igyekszik hazugságokkal és mendemondákkal alátámasztani igazát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!