Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan zajlik egy matek emelt...

Hogyan zajlik egy matek emelt szóbeli felelés az érettségin?

Figyelt kérdés

Arra lennék kivancsi ,hogy azt tudom ,hogy egy definíciót, egy tételt és annak bizonyítását el kell mondani. De peldául most nézzük a ,,halmazok, halmazműveletek. Nevezetes ponthalmazok a síkban és a térben" című tételt. Itt van definíció a halmazok es reszhalmazok részénél és a halmazműveletek majd a nevezetes ponthalmazok a síkban és térben részénél is, itt pl mindegyikhez kéne mondani egy definíciót vagy összesen elég egy? Vagy van tétel bizonyítással szintén a halmazok es reszhalmazok részénél de szintugy van az egyéb ponthalmazokhoz is. Ide is elég tényleg csak 1 et kiválasztani vagy az összes alcímhez kéne egy?

Azzal tisztába vagyok ,hogy emellett kell feladatot megoldani és az alkalmazásokról is beszélni de én ezt a tétel, bizonyítas és definíció résszel nem vagyok teljesen tisztába. Es azt is tudom nyilván minnel többet mondok a gazdagságára akkor kapok pontot de ugy a felépítése számomra kérdéses.

Kerlek ha valaki ehez ert vagy az évekbe érettségizett kérlek leírná ,hogy mi a pontos felépítése?

Nagyon köszönöm előre is!!

tegnap 16:46
 1/1 anonim ***** válasza:

A felelet tartalmi összetétele, felépítésének szerkezete:

Logikus felépítés, szerkesztettség, tartalmi gazdagság (6 pont)

Ebben a pontban kell értékelni a feleletben szereplõ, a témához illõ definícióknak, a kimondott tételnek és bizonyításának a nehézségét is.

A felelet matematikai tartalmi helyessége (4 pont)

A feleletben szereplõ, a témához illõ definíció helyes kimondása (2 pont)

Ha több definíciót is elmond, akkor a definícióra adható 2 ponttal a legjobbat kell értékelni.

A feleletben szereplõ, a témához illõ tétel helyes kimondása és bizonyítása

A tétel helyes kimondása (2 pont)

A tétel helyes bizonyítása (4 pont)

A kitûzött feladat helyes megoldása (8 pont)

Ha a felelõ a feladatot csak a vizsgáztató segítségével tudja elkezdeni,

akkor maximum 5 pont adható.

Alkalmazások ismertetése (4 pont)

Egy, a tételhez illõ alkalmazás vagy matematikatörténeti vonatkozás részletes kifejtése, vagy 3-4

lényegesen eltérõ alkalmazás vagy matematikatörténeti vonatkozás rövid ismertetése.

Matematikai nyelvhasználat, kommunikációs készség

Matematikai nyelvhasználat (2 pont)

Önálló, folyamatos elõadásmód (2 pont)

Kommunikáció (1 pont)

tegnap 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!