Milyen nehéz emelten a szóbeli? Szigorúak nagyon a tanárok vagy kötözködösek?

Én töriből és angolból emelteztem. Angolon több részbe is belekérdeztek, de nem éreztem kötözködésnek a kérdéseiket, sőt, néha még tulajdonképpen segítettek is ezzel, pl. mert magamtól nem jutott volna eszembe egy szűkebb témáról beszélni. Már nem emlékszem, hogy pontosan hány pontot kaptam a szóbelire (elég sokat), de javítottam vele valamennyit az amúgy sem rossz írásbelimen.
Törin az egyik vizsgáztató folyamatosan csóválta a fejét, pedig egyáltalán nem mondtam hülyeségeket (utólag a pontszámok is ezt igazolták), és máig nem tudom, hogy mi baja volt. Lehet, hogy csak tudatalatt rázta a fejét, tényleg fogalmam sincs, de akkor nagyon zavart, mert a kihúzott tételt pont nem tudtam annyira magabiztosan. De a másik két vizsgáztató ott is kedves volt, mosolyogtak és bólogattak, amikor valami kulcsfontosságú dolgot jól elmondtam, úgyhogy igyekeztem inkább rájuk figyelni.
De jól látod, tényleg nagyon tanár/tantárgy/szituáció függő. Mindenesetre a többség biztosan nem azért van ott, hogy direkt kicsesszen veled. Ennek ellenére azért megvan, hogy mire hány pontot adhatnak, és ebben elég következetesek is a tapasztalataim (és mások történetei) alapján, úgyhogy nem szoktak minden számukra szimpatikus ember nagyjából jó feleletére max. pontot adni. De nem kell izgulni, nem olyan vészes ám. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!