Mennyire részletesnek kellene tanulni nyelvtan szóbeli tételeket?
"Sok lenne a fluff ezekben"
A micsoda? Magyarról van szó, nem? Akkor vedd egy picit a fáradságot, hogy magyarul kifejezd magad, köszi.
hát nem tudom honnan jött ez a 2-3 perc, nálunk 10 percig kellett mondani a szóbeliket.
az meg hogy sok lenne a fluff.. micsoda? ezt a kifejezést mégis honnan szedted? aktív vagyok angolul twitteren, instagramon, angolul nézek mindent, filmeket, youtubeot, olvasni is azon a nyelven szoktam és még sorolhatnám, de életemben nem hallottam még azt, hogy sok lenne a fluff egy TÉTELBEN tf..😭😭
#1: lmao de be vagy feszülve xdd
#2: Első találat a googleon: "Fluff definition can be summarised as unnecessary details in a text that are not useful to your audience.".
Visszatérve a kérdésre, azt vágom, hogy 10p a szóbeli, de én nyelvtanról beszéltem. Azon kívül még van irodalom is amit el kell mondani, ami általában hosszabb. Ezért kérdeztem, hogy ezeket a tételeket mennyire kérik részletesen. Ember legyen a talpán, aki elmondja mondjuk JA kései költészetét, azt a tételt nyelvtanból amit linkeltem, plusz mellé csinál 1-1 feladatot még ezekhez 10p alatt.
magyar szövegkontextusban nem értelmes az ahogyan használtad a fluffot, hiába csapod ide a google keresést, tisztában van azzal mindenki, hogy mit jelent a fluff szó, de still nincs értelme úgy, ahogyan te használtad. na de a lényegről is legyen szó, tehát; magyar nyelv és irodalom közép szóbeli 15 perc, 50 pont. emelt szóbeli 20 perc.
ezt kérlek felezd el -gondolom menni fog-, annyi időd lesz a kettőre. a tanár szólni fog, ha lejárt az idő, mégegyszer elmondom, nem az a lényeg hogy elhadard az egészet, hanem hogy lássák rajtad, hogy tudod, valamint ha esetleg kérdést tesz fel a tanár, akkor tudj rá helyesen válaszolni. itt nagyon nem az idő a lényeg, hanem az hogy mit és hogyan mondasz. Oké, nyilván ne csiga módjára beszélj, de nem kell hadarni, úgy beszélj, olyan gyorsassággal ahogyan alapból szoktál.
feladatot pedig nálunk nem kellett csinálni, mivel szóbeli volt és feleltünk. Feladatokra nekünk ott volt az írásbeli. nálatok nem tudom hogy lesz akkor ha még feladatot is kérnekxdd de gondolom a tanárod tudna erre válaszolni, kérdezd meg tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!