Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Semmi sikerélményem nincs az...

Semmi sikerélményem nincs az egyetemen, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Amióta műszaki szakon tanulok, nagyon rossz irányba tart az életem. A tárgyaim fele nem sikerült, ami meg meglett az max 2-es vagy 3-as. 2,4 lett az átlagom a bukások nélkül. Amiből levizsgázstam, ott is nagyon-nagy homályok vannak, olyan, mintha nem is tanultam volna semmit. Sőt, az érettségihez képest szerintem vissza is fejlődtem. Nem tudom mit csináljak, mert büfészakra nem megyek el azért, hogy legyen egy felsőfokú papírom, ez a szak érdekelt, de itt mindenki okosabb, én meg hozzá sem tudok szólni semmihez sem. Az órákon is jegyzetelek, de nem is értem amit írok, utánanézéssel sem tudom, hogy mi van. Múltkor totál beégtem az egyik órán, mert gyakorlaton a tanár tőlem kérte a választ az egyik elvileg "alap" feladat során. Én meg totál hülyeséget mondtam. Egyébként rendesek a tanárok, meg is kérdezik, hogy mit mondjon el mégegyszer, de azért azt mégsem mondhatom, hogy eddig fél év alatt semmit sem értettem.

ma 16:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire nem fekszik, akkor szerintem abba kellene hagynod és keresni valami mást, ami szintén érdekel. Vagy megpróbálhatsz magántanárokhoz járni, hátha segít.
ma 16:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Menj at valami muszaki manager szakra.
ma 16:28
 3/4 anonim ***** válasza:
48%

Milyen szak? Melyik egyetem?

Mi ment a középiskolában? Szerintem váltanod kellene.

ma 18:59
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemre nem a sikerélmény miatt megy az ember, hanem a diplomáért.

Jó esetben olyan szakra kellene menni, amiben jó vagy, amihez van tehetséged.

Érthető, hogy te ezen a piacképes szakon akarsz diplomát szerezni, de ha nem megy, akkor hiába kaparod össze, mert a munkában sem fogod tudni megállni a helyedet, ha jönnek az új fejlesztések és az örökös önképzés.

A műszaki terület pont nem az, ahol magolással át lehet menni, ott érteni kell.

Szerintem valami jobban hozzád illó szakot kellene választanod.

ma 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!