Egyetemen semmi sikerélmény, bukás rizikó. Megéri folytatni?
Felteszem, pasi vagy, hisz azért műszaki szakon általában a pasik aránya 3/4.
Ki kellene deríteni, miért vagy matekból ennyire gyér és orvosolni kellene azt.
"Mit tehetek ilyen esetben?"
Tanulj. Ha ezt szeretnéd, megéri a fáradságot.
Szerintem bebeszélted magadnak, hogy rossz vagy.
Nekem idén ugyanez van, mert olyan gyorsan halad az órán a tanár, hogy mindig lemaradok, plusz a társaság nagy része már vele dolgozik órán kívül, így könnyen követik.
Csak az adta vissza az önbizalmamat, amikor jött egy új tanár néhány órára és teljesen új dolgokat mutatott, amit simán tudtam követni és a többiek nagy része maradt le.
Rájöttem, hogy a fő óraadó szabta azokra az óra tempóját, akiket ismert, mert tudta ők privátban ezeket a dolgokat már begyakorolták.
Azóta otthon a saját tempómban tanulok, az órára pedig nem stresszelek rá, mert tudom, hogy nem fogom tudni követni amúgy sem.
Ja és használsz valamilyen ai-t?
Én sokszor többet tanulok tőle, mint az órán az előadóktól.
Ha valamit nem értesz, akkor szerintem vedd igénybe. Pl. bemásolod a próba zh feladatokat és elmagyarázza azt is, hogy mi a logikája egy-egy megoldásnak.
A jelenléti órák nem mindenki igényeire vannak szabva és az alapján nem mindenki tud tanulni.
Szerintem próbálkozz alternatív utakon, akár ai segítségel, akár magántanárral vagy kérd csoporttárs segítségét.
Még nem kéne feladnod.
Első féléves vagy. Kell idő mire belerázódsz. Ugyan én más szakra jártam, de nekem átlag szempontjából az első, majd a második félév lett a legrosszabb, aztán utána volt 4,8-as átlagom is a későbbiekben.
Szerintem normális, ha az elején nem megy rögtön jól. Tanulj. Ne add fel.
A fenti támogató bejegyzések, tanácsok középiskolára érvényesek.
Én a BME-n tartok gyakorlatot, ott is találkozom hasonló helyzetű diákokkal.
Eleve a diákok fele nem emelt matek érettségivel érkezik, és a közép matekjuk is 4-es, akár 3-as.
Mármost az egyetemen (sajnos) nincs elég idő a begyakorlásra, hetente új tananyag van, főleg olyan témakörökből, amit a legtöbben még csak nem is hallottak. Így szinte csak azok tudják venni az analízist, aki jól emeltezett, és még ők sem könnyen.
Nem tudom, közép- vagy emelt szinten lett a 3-asod.
Az emelt szintű 3-as is elég sovány, de ha középszinten 3-as valaki, az nagyon gyenge egy mérnök szakhoz.
Annak az áldozata vagy, hogy 2005 óta nem kell emelt matek az egyetemekre való bejutáshoz, és sokan elhiszik (mert elhitetik velük), hogy majd ott megtanulod, amit kell. De a matek az nem (csak) a tanuláson múlik, hanem egyfajta szemléletmódon és fiatalkori alapos rutinon is.
Szóval én nem biztatlak sok jóval, mert évek óta látom ezt a BME-n.
Sőt, most már akárhányszor is pótvizsgázhatnak, és sokaknak akkor sem megy az említett okok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!