Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen semmi sikerélmény,...

Egyetemen semmi sikerélmény, bukás rizikó. Megéri folytatni?

Figyelt kérdés
Műszaki karon vagyok egy 3as matek érettségivel, első félévesként. Lassan vizsgaidőszak,eredetileg 1 vizsgás tantárgyam van/lesz, többi félévközi jegyes. Műszaki geometriából már összpót zh-ra kell menjek, pót zh-k se lettek meg. Matek szintúgy pót zh-s. Ismerőseim akik jó matekosként jöttek, remekelnek matek-fizikából, még geometria zh-k is meglettek elsőre nekik. Elbizonytalanodtam, félek hogy legrosszabb esetben 3 tantárgyból is meghúznak (mindháromra épül más tantárgy a következő félévben). Mit tehetek ilyen esetben?

dec. 1. 15:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
49%
10. Ugyanazért, amiért az emberek többsége elmegy egyetemre tanulni. Több pénzt akar keresni.
dec. 5. 09:42
 12/16 anonim ***** válasza:
41%
Jó de megmondod hogy matek hármassal mi értelme szenvedni? Én se megyek építőmérnöknek szr matekkal. Bocs kérdező hogy ezt mondom, de nettón csak szenvedteted magad, ahelyett hogy találnál könnyebb és a képességeidhez illő szakot. Egy barátnőm ugyanúgy matek hármassal ment közgázra aztán sorra bukta a matekos tárgyait. Utálta, szenvedett vele és a végén annyira kicsinálta hogy pszichiátriára került. A kérdés arról szólt megéri-e a folytatni? Minden alapozó tárgyadból bukásra állsz, szerintem engedd el. Egyébként le lehet pontozni de ha el is evickélsz a diplomáig neked az elég hogy kettes hármas eredménnyel leszek szakember?
dec. 5. 11:44
 13/16 A kérdező kommentje:
#12 mert ez érdekel, és nem akarok egy mekiben megrohadni ellentétben veled..
dec. 6. 12:41
 14/16 anonim ***** válasza:
29%

Én nem rohadok a mekiben, mesterdiplomás vagyok, jól fizető állással :D de te mikor leszel, ha már első évben bukod az alapozó tárgyaid?

De érdekes a 7 válaszolóból 5 azt mondja keress mást, hiába pontozol le. Úgy hívják ezt hogy önkritika. Felmérem, mihez van képességem.

Te odaállítottál gyenge matek hármassal és csodálkozol, ha nem megy. Lehet hogy sok pénzt akarsz de nincs meg hozzá a skilled jobb ha felismered. Vagy szenvedj még aztán hátha 6 év csúszással eltudod végezni😃😃

dec. 6. 13:37
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Én is így voltam, majd évekig hazudtam odahaza ,hogy megy az egyetem.

Erre keleten ,ha nem vagy mérnök orvos éhenhalsz.

dec. 16. 13:24
 16/16 anonim ***** válasza:
Kérdezőnek nulla önkritikája, pedig jó páran leírták a tutit neki. Lepontozta mindenki válaszát. Beszélgessünk már, hogyan fogsz majd a diplomáig eljutni, mikor a közepes hármas matekod azt indikálja hogy számolni se tudsz sajnos normálisan, ami mérnökin ALAP. Szépeket lehet álmodni, csak mihamarabb felkéne ébredni belőle
dec. 16. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!