Tippek érdekelnének hatékony tanulásra, amelyek első éves, kissé lassú, néha elkényelmesedő bölcsész karos (magyar szak) diáknak vizsgaidőszakra. Valakinek sikerélménye ezzel kapcsolatban? (lent)
Eléggé lassan szoktam elvégezni a napi teendőimet, mindent pepecselve, olykor túl sok időt szánva egy-egy dologra, és aztán azon veszem észre magam, hogy összecsaptak más tennivalók is a fejem fölött, de addigra már kifutottam annak a határidejéből. Hogy tudnám megoldani azt, hogy kellő időm jusson mindenre? Mi tudna segíteni ezen?
Ha valaki volt ilyen helyzetben (hasonlóban) és kezelni/rendszerezni tudta időben a sok olvasnivalóját, ossza meg velem is tanácsait!
Én általában nem vagyok lassú, de így is van, amikor egyszerűen túl kevés az idő (mert sok a tennivaló).
Mindig napi beosztást csinálok, és nem térek el tőle! Ha nem megy olyan mélységben a tanulás, amennyire szeretném, akkor olyan mélységben tanulom meg, amennyi időm van rá! De sosincs olyan, hogy valamelyik részből egyáltalán nem vagyok felkészülve! (És MINDIG hagyok időt az ismétlésre.) A vizsgaidőszakot már úgy kezdem, hogy strukturált jegyzeteim vannak mindenből (még ha csak annyira is futottam át őket, hogy tudom, az a megfelelő jegyzet számomra.)
Azt is érdemes tisztáznod magadban, hogy melyik napszakban tudsz a leghatékonyabban tanulni (ami akár az aktuális érzelmi állapotod miatt is eltérhet). Én pl. elég érzelem-vezérelt vagyok, és általában 9-20 óra között tanulok, de egy-egy nehezebb szóbeli vizsga előtti nap nehezen tudok koncentrálni, estére viszont megnyugszom, és akkor sokkal hatékonyabban megy a tanulás (olyankor ez áttolódik akár 16-3 közé is:)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!