Elsősorban a tanárokat kérdezném. Miért sírnak mikor kevesebb órát kell tartaniuk mint amennyi a diákoknak van?
Annyiban egyet értek a kérdezővel, hogy van nem egy olyan tanár akinek annyi az óra tartás, hogy felolvastatja a könyvet majd önálló munkában kiad néhány feladatot vagy diktál egy oős régi jegyzetet stb., ha ezeket a tanárokat nézzük, jogos a kérdés. Az egyetemi tanárokat szerintem felesleges idesorolni, az már egy teljesen más téma és személy szerint én nálunk nem vettem észre készülés hiányát.
Amiben nem értek egyet,hogy a kedves kérdező miért hisztizik a 7-8 órán, amit végig ül, ez a dolga, a tanulás amihez hozzátartozik ez is.
Látszik kérdező, hogy közöd nincs az oktatáshoz. Én nekem sem, de annyira beleláttam a munkájukba, hogy bizony a munkájuk nem 26 órából áll, ez csak a megtartott órák száma. Emellett még adminisztrálni kell, tanári értekezletekre menni, dolgozatokat javítani (adott esetben 3-4 osztálynak egyszerre különböző tanagyagból). Gondolom az sem fordult meg a fejedben, hogy napi 5-6 órás előadásra fel kell készülni, figyelembe véve a különböző osztályok tananyagait. A szünetekben előfordul hogy ügyelni is kell a folyosón.
Ha osztályfőnök is a tanár akkor szülői értekezletet kell tartani, osztálypénz szedés, osztálykirándulás szervezése. Gondolom annyi emléked még van hogy emlékezz hogy a szülői értekezlet + tanári fogadóóra mindig délután 5-6 körül volt.
Ha esetleg a tanár fakultációt is tart, arra is fel kell pluszban készülni. A 0. óráról nem is beszélve.
ne haragudj, de a közoktatás a szellemileg legalul elhelyezkedők szintjére van belőve, egy átlag diák egy átlag suliban minimális tanulással hozza a színvonalat, kb. oda kell figyelnie órán, és TZ előtt ráfeküdni pár órára, érettségi előtt pár hétre, aztán mehet isten hírével arra az egyetemre amelyikre akar. Nyilván vannak korodbeli ismerőseim akik roppant komolyan veszik, elit gimibe járnak, 4 nyelven beszélnek, nemzetközi versenyekre járnak, OKTV-ket nyernek, saját vállalkozást indítanak, heti két könyvet kiolvasnak, mellette sportolnak, zenélnek, meg egyetemi szintű kurzusokra járnak, stb. Na nekik tényleg sok időt elvisz az, hogy diákoskodnak, de az átlagos vegetáló gimis ne hisztizzen már, hogy van 6-7x45 percnyi órája, amin bambul ki a fejéből, és heti 2-3x kell készülni pár órát (azt meg úgyis kipuskázza). A tanároknak minimum tízszer annyi erőfeszítés egy órára készülni, mint egy diáknak, és ezt úgy mondom, hogy voltam gimis és egyetemista is, ráadásul oktattam már mindkettőben.
A kérdésed továbbra is bunkó és tájékozatlan, ezért kaptál keményebb válaszokat. Ha emberi hangnemet ütöttél volna meg, akkor te sem lettél volna így lenézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!