Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elsősorban a tanárokat kérdezn...

Elsősorban a tanárokat kérdezném. Miért sírnak mikor kevesebb órát kell tartaniuk mint amennyi a diákoknak van?

Figyelt kérdés
Csak példának, nekünk heti 35 van, van ismerősöm akinek heti 39 és így tovább...Bezzeg a tanárok sírnak az miatt hogy a heti kemény 26 óra amit meg kell tartaniuk az milyen sok, másik tanárunknak 14 órája van, ebből 6 ot velünk van...akkor kérdezném, hogy mi a búbánatos lónak a pélójáért sírnak hogy az de sok, holott tele is vannak lyukas órákkal, tudnak pihenni, de a gyerek had szívjon 7-8 órát egyhuzamba, végére meg teljesen hulla és menjen haza tanulni...

2017. szept. 14. 21:08
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Mondtam hogy nem vitát akarok nyitni mert semmi értelme, csak kíváncsi voltam hogy mi van a dolgok mögött és miért sírnak érte nálunk a tanárok... Aláírom hogy nem könnyű tanárnak lenni... Erre voltam pusztán kíváncsi, gondoltam hogy van más munka is, nem csak a tanítás, teljesen hülye még nem vagyok... Na, köszöntem szépen a véleményeket, mennek a zöld kezek
2017. szept. 15. 23:21
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Annyiban egyet értek a kérdezővel, hogy van nem egy olyan tanár akinek annyi az óra tartás, hogy felolvastatja a könyvet majd önálló munkában kiad néhány feladatot vagy diktál egy oős régi jegyzetet stb., ha ezeket a tanárokat nézzük, jogos a kérdés. Az egyetemi tanárokat szerintem felesleges idesorolni, az már egy teljesen más téma és személy szerint én nálunk nem vettem észre készülés hiányát.

Amiben nem értek egyet,hogy a kedves kérdező miért hisztizik a 7-8 órán, amit végig ül, ez a dolga, a tanulás amihez hozzátartozik ez is.

2017. szept. 16. 01:28
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
#11 nem is nyitottál vitát, mert teljes konszenzus alakult ki azzal kapcsolatban, hogy a tanároknak iszonyat sok dolguk van, és idiótaság amit írsz. Ha "pusztán kíváncsi" lettél volna, meg "csak érdekelt" mások véleménye, akkor nem úgy fogalmazol, hogy "miért sírnak" ezek a csicska tanárok, és talán kevésbé polarizált, és empatikusabb véleményeket kaptál volna.
2017. szept. 16. 10:01
 14/18 anonim ***** válasza:
72%
Miért ne lehetne idesorolni az egyetemi tanárokat? A nagyrészük főállásban középiskolában tanít (és nem azokról beszélek, akik kutatók, de az egyetemtől kaptak felkérést, hogy oktassanak, hanem sima tanárokról) és felkérték őket és csak mellékállásban járnak át az egyetemre oktatni. Az egyetem nekik ugyanúgy plusz elfoglaltságot jelent, szóval nem értem hogy miért kellene őket ignorálni a kérdés szempontjából.
2017. szept. 16. 15:22
 15/18 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam hogy az összes tanár ilyen, per Pill nálunk pont az a tanár mondta hogy sok neki a 26 óra, akinek a tanítás nem megy rendesen.. Lehet mondani hogy a gyerek a hülye meg minden, de semmi mást nem csinál csak felolvas egy krisztus előtti jegyzetet, elmondja egybe aztán nesze semmi fogd meg jól, írd ki a lényeget... Dolgozatban meg teljesen másra kérdez rá amiről egy büdös szó nem volt... És mondom, nem az összes tanár ilyen mert nálunk is van pl a töri tanár aki tényleg nagyon ott van, és nem dög unalmasan adja le az anyagot... És nem hallgatjuk a magánéleti problémáit...
2017. szept. 16. 18:48
 16/18 anonim ***** válasza:
72%

Látszik kérdező, hogy közöd nincs az oktatáshoz. Én nekem sem, de annyira beleláttam a munkájukba, hogy bizony a munkájuk nem 26 órából áll, ez csak a megtartott órák száma. Emellett még adminisztrálni kell, tanári értekezletekre menni, dolgozatokat javítani (adott esetben 3-4 osztálynak egyszerre különböző tanagyagból). Gondolom az sem fordult meg a fejedben, hogy napi 5-6 órás előadásra fel kell készülni, figyelembe véve a különböző osztályok tananyagait. A szünetekben előfordul hogy ügyelni is kell a folyosón.

Ha osztályfőnök is a tanár akkor szülői értekezletet kell tartani, osztálypénz szedés, osztálykirándulás szervezése. Gondolom annyi emléked még van hogy emlékezz hogy a szülői értekezlet + tanári fogadóóra mindig délután 5-6 körül volt.

Ha esetleg a tanár fakultációt is tart, arra is fel kell pluszban készülni. A 0. óráról nem is beszélve.

2017. okt. 15. 11:57
 17/18 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, csak egy gyerek vagyok és érdekelt hogy nálunk miért sírnak a tanárok ez miatt...Ad 1 az osztálypénzt nálunk pont én szedem mert anyum SZMK s és az ofő nem szedi be, osztálykirándulásunk nem volt/ nem is lesz...valamint attól hogy a tanár készül az órákra meg dolgozatokat javít, a gyerek ugyanennyit tököl a k**** oktatás miatt...hazaér 3-4 körül, ebédeljen meg tanuljon 5 órát hogy másnapra minden k****** tantárgyból fel legyen készülve...ott van hogy 8-9 óra, akkor egy picit szocializálódnia is kellene hogy ne halljon meg magányosan 40 macskával az illető, aludjon rendesen 8 órát hogy kipihenje magát, és másnap hajnalba kelljen...
2017. okt. 23. 12:57
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

ne haragudj, de a közoktatás a szellemileg legalul elhelyezkedők szintjére van belőve, egy átlag diák egy átlag suliban minimális tanulással hozza a színvonalat, kb. oda kell figyelnie órán, és TZ előtt ráfeküdni pár órára, érettségi előtt pár hétre, aztán mehet isten hírével arra az egyetemre amelyikre akar. Nyilván vannak korodbeli ismerőseim akik roppant komolyan veszik, elit gimibe járnak, 4 nyelven beszélnek, nemzetközi versenyekre járnak, OKTV-ket nyernek, saját vállalkozást indítanak, heti két könyvet kiolvasnak, mellette sportolnak, zenélnek, meg egyetemi szintű kurzusokra járnak, stb. Na nekik tényleg sok időt elvisz az, hogy diákoskodnak, de az átlagos vegetáló gimis ne hisztizzen már, hogy van 6-7x45 percnyi órája, amin bambul ki a fejéből, és heti 2-3x kell készülni pár órát (azt meg úgyis kipuskázza). A tanároknak minimum tízszer annyi erőfeszítés egy órára készülni, mint egy diáknak, és ezt úgy mondom, hogy voltam gimis és egyetemista is, ráadásul oktattam már mindkettőben.

A kérdésed továbbra is bunkó és tájékozatlan, ezért kaptál keményebb válaszokat. Ha emberi hangnemet ütöttél volna meg, akkor te sem lettél volna így lenézve.

2017. okt. 23. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!