Elsősorban a tanárokat kérdezném. Miért sírnak mikor kevesebb órát kell tartaniuk mint amennyi a diákoknak van?
Más dolog megtartani 24 órát (igen nekem ennyi van), mint végigülni Neked 35+ órát. Rengeteg felelőséggel jár a tanári munka. Ha Te az órán nyomkodod a telefonodat és ezt én nem tehetem meg.
Van 180 diákom a suliban. Akiknek háromhetente jegyet kell adnom. Írásbeli dolgozatok vannak amiket nem két perc alatt lehet kijavítani.
Ahogyan előttem leírták órára is készülni kell. Nekem személy szerint az olyan napokra való készülés okoz nagy problémát mikor nincs tanítás a suliban, de mégis el kell foglalni a diákokat valamivel (érettségi alatt, vagy projekthét, diáknap stb). Rossz nézni, hogy ilyenkor húzzák a szájukat egyesek.
Írhatnék még pár dolgot, de nem koptatnám a klaviatúrát.
Jól van kedves, akkor:
- bemegyek suliba, leadom a 4 órát
- szünetekben átnézem a következő órára az anyagot, hogy tudjam, hol tartok, beleolvasok a naplóba, ki-hogy áll, vagy épp járőrözök
- tanítás végén heti 3x ügyelet, amikor 4-ig kötelező benn lennem
Otthon:
- háztartás ellátása, főzés, foglalkozás a gyerekkel
- aztán dolgozatjavítás
- felkészülés a másnapra (ha valami nem világos az anyagban, utánaolvasás)
- tanulók értékelése havi egy hétvége (8 különböző osztályt tanítok, az 450 fő, kb.)
- továbbképzés kötelezően félvente minimum 2 hétvége, PLUSZ írásos beszámoló arról ami ott volt
- saját osztályom van, így mellette még osztálykirándulás szervezése, osztálypént kezelése, utánajárni az elmaradásoknak
- szalagavatónál plusz feladatok
Egyéb kérdés?
Nem kell a hiszti, örülj, hogy szombaton nem kell iskolába járni :D
MEllesleg semmi más dolgod nincs, hogy tanulj, és ha dolgozni fogsz még ennyi időd sem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!