Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kiket, mely tanárokat ajánlját...

Kiket, mely tanárokat ajánljátok ELTE PPK pszichológia karon?

Figyelt kérdés
Idén érettségizem, és ezt jelöltem be elsőként, és remélhetőleg fel is vesznek. Szeretnék érdeklődni, tájékoztatást kapni, hogy majd a tárgyfelvételnel kiket ajánlotok elsősorban.

2017. jún. 7. 22:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem minden tárgynál van lehetőség választani, az előadásokat egyetlen ember tartja, és azt sem tudjuk előre, hogy te melyik gyakorlatokat fogod felvenni/melyik gyakorlatokra fogsz bekerülni.

Egyébként arra készülj fel, hogy a tárgyfelvétel rendszere eléggé szar, legtöbb esetben nem te fogod eldönteni, melyik tanárhoz veszel fel egy gyakorlatot, hanem örülsz, ha egyáltalán az egyikre bejutsz. Nem fogsz tudni válogatni. Az pedig saját tapasztalatom, hogy nem mindig érdemes mások véleményére hagyatkozni ezen a területen, ugyanis egy-egy oktató személyisége, tanítási stílusa, követelményei lehet, hogy A-nak nem jönnek be, B-nek viszont nagyon is fekszenek.

2017. jún. 8. 20:31
 2/8 anonim ***** válasza:
ez csak az ELTE-n van így vagy a Neptunban általánosan jellemző?
2017. jún. 12. 02:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Valóban nem mindenhol van választási lehetőség, mert vannak tárgyak, amiket csak 1 ember tanít mondjuk. Ez a legtöbb egyetemen így van.

Az ELTE PPK-ján a gyakorlatok és a szemináriumok esetében rendszerint van erre lehetőség.

Van egy markmyprofessor.hu nevű oldal, ahol a diákok értékelhetik a tanárokat. Nálunk ez egész jól műnödik, nagyon sok tanár fent van (csak a friss doktoranduszok nem mindig). Mielőtt felveszel majd egy tárgyat, mindig csekkold le azon a tanárt és így tudsz szűrni. Félév végén pedig te is eltudod mondani rajta a tapasztalataidat. A nagy számok törvénye alapján, rendszerint ha valakinek alacsony az értékelése, annak van alapja :)

Én tanáris vagyok, de sok pszichológiád tárgyunk van.

A gólyatalálkozókon ezeket elmondják a felsőbb évesek.

2017. jún. 12. 09:32
 4/8 anonim ***** válasza:
83%
2-es: nem tudom, általánosan jellemző-e a Neptunra, mert minden egyetemen más rendszerben működik a tárgyfelvétel. Az ELTE-n van előzetes tárgyfelvétel, ahol lehet plusz pontokat szerezni, mert előbb veszed fel a tárgyakat, itt még bárki bármelyik tárgyat felveheti, a létszám limiten felül is. Ezután pedig van egy ún. "rangsorolás", na ez a pokol maga, ugyanis TELJESEN VÉLETLENSZERŰEN kapsz egy pontszámot, és az alapján rakja sorba a rendszer a hallgatókat. Szóval lehet, hogy te felvettél előre minden tárgyat, de aztán kiderül, hogy nem is jutsz be rájuk, mert a sorrendben a listán 25. vagy, és csak 20 ember veheti fel a tárgyat. Amire bejutottál, az sem garantált, mert a rangsoros jelentkezés több napig tart, ez alatt szépen végignézheted, ahogy kicsúszol azokról a tárgyakról, amiket felvettél, és folyamatosan tervezheted újra az egész órarendedet. Rémes megoldás.
2017. jún. 12. 10:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Aranyos
2017. jún. 12. 15:32
 6/8 anonim ***** válasza:
80%
Csak ismételni tudom az előttem szólókat, nem biztos, hogy ahhoz a tanárhoz kerülsz be ahová szeretnél de: tapasztalatom szerint nagyon sok tanár jófej, kedves, korrekt, ritka volt, akivel találkoztam és annyira rossz lett volna, róluk meg azért a markmyprofon vagy pszichós csoportokba is rosszakat szoktak írni. De tényleg ritka aki nagyon rossz.
2017. jún. 14. 23:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Évfolyamtársak leszünk:)))) remélem fel lehet venni más karokrol tárgyakat, csomó minden érdekel
2017. jún. 22. 18:00
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: fel lehet venni, amennyiben nincs valamilyen előfeltétele, amit te nem teljesítettél, vagy nincs odaírva hogy "csak xy szakosoknak". 180 kreditet kell teljesíteni, ebből 10 kredit "szabadon felhasználható", akár más karok, más szakok tárgyaira is. Ezen felül a 180 10%-át még felveheted ingyen, szóval 18 kreditet.
2017. jún. 22. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!