ELTE
Idézem egy másik kérdésre adott válaszomból:
"Ez a kérdés már rengetegszer felmerült és sokféleképpen megválaszolásra került, elhangzottak érvek minden választási lehetőség mellett és ellen, személyeskedő viták is olvashatók.
Az én álláspontom szerint az ELTE kimagaslóan a legjobb ezen a téren.
Más kollégák más véleményen vannak, nyilván attól is függően, hogy hol végeztek.
Ami objektíven leszűrhető, hogy az ELTE adja az elméletileg leginkább megalapozott, a nemzetközi tudományos eredményeket legjobban követő képzést. Az ELTE oktatóinak a legmagasabb a tudományos teljesítménye (publikációk, idézettségek). És csak az ELTE rendelkezik egyedül a három intézmény közül önálló akkreditált pszichológiai doktori iskolával, vagyis itt vannak meg a legmagasabb szintű oktatás személyi feltételei (legalább 7 MAB által akkreditálható törzstag többek között).
A két egyházi intézmény mellett érvelők általában a Károli és a Pázmány gyakorlatiasabb jellegét hozzák fel érvként, az alacsonyabb tudományos háttér ellensúlyozására. Vagyis, hogy ott nem annyira az elméleti alapozáson és a tudományos kutatáson van a hangsúly, hanem a már régóta ismert hagyományos pszichológiai tudás gyakorlati alkalmazásán.
Így ők azt mondják, hogy aki nem nemzetközi tudományos karrierre vágyik, hanem a magyar gazdasági-társadalmi élet mindennapjaiban kíván pszichológusként gyakorlati feladatokat megoldani, az jobban jár a két egyházi intézmény valamelyikével.
Az én véleményem ezzel szemben az, hogy egyrészt "semmi sem gyakorlatiasabb, mint egy jó elmélet" (Theodosius Dobzhansky), másrészt az én tapasztalatom szerint a "gyakorlatias jellegű képzés" egy eufemizmus a "rossz, gyenge színvonalú képzés" megjelölésére. "
az első biztos egy eltés, akit nem vettek fel a károlira
a károli a legjobb az országban, de igazából szerintem teljesen mindegy, hogy hova mész
ez ugyanaz mint az orvosinál (vagy rengeteg másik szaknál is), a debreceni a legjobb, de nincsenek olyan hatalmas különbségek
,,a károli a legjobb az országban.."- olvasom az előttem szólónál.
Ez nem helytálló, csak nézz meg egy statisztikát. Ez a kérdés 2016 végén lett kiírva az akkori statisztika élén a Pázmány áll, utána az ELTE.
Ha még aktuális a kérdés, akkor ezt szerintem jobb ha tudod. Én jogra megyek, azon a szakon az ELTE nálam kicsukva, a 1. a Pázmány és az utolsó helyre rakom a Károlit, mert sok rosszat halottam róla, és van jobb vidéki egyetem.
Tájékozódjunk, mielőtt osztjuk az észt...
na nehogy már egy kis pisis gimnazista ossza az észt, aki azt sem tudja, milyen egy egyetem...
mindenki, aki pszichológiára akar jelentkezni vagy oda jár az tudja, hogy a károlin a legjobb a pszichológia, és ezt úgy mondom, hogy én nem oda járok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!