Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyes középiskolában miért...

Egyes középiskolában miért hívják a tanárokat "Éva néninek" és "Feri bácsinak"?

Figyelt kérdés

Nálunk ez egyáltalán nem volt divat. Volt a Tanár Úr és a Tanárnő. Általános iskolában még elment, de itt azért olyan fura, nem.

Tudom, ahány ház annyi szokás, de mégis.

A másik idegesítő, mikor az alsósok tegezik a tanítónénit, de az nem szól rájuk. Mondjuk ők még kisgyerekek azért.

2017. aug. 27. 16:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Középiskolában tényleg furcsa. A tanítónők engedékenysége nem helyes. Pont az lenne a feladatuk, hogy megtanítsák az illedelmes viselkedést.
2017. aug. 27. 16:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Valóban fura! Nálunk annakidején botrány lett volna, ha akármelyik tanárunkat "Éva néni"-nek hívjuk. Nem mondom, tanárnőknél előfordult...
2017. aug. 27. 16:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Nálunk egy nagyon fiatal pályakezdő tanárt hívtak Gábor bácsinak, pont a kora miatt. Megengedte, hogy tegezzük, de mégis fura volt mert hát tanár és valahogy így alakult ki hogy nem Gábornak hanem Gábor bácsinak hívtuk. Egy másik tanár meg alapból úgy mutatkozott be hogy "Zsófi néni", ő szerette ha így szólították, nem tudom miért. A többiek tanárnő/tanár úr volt.

Az alsósokról nem tudok, ezt még nem tapasztaltam.

2017. aug. 27. 16:46
 4/9 anonim ***** válasza:

Mi is a nagyon fiatal tanárainkat néniztük, bácsiztuk.

Volt pl egy frissen kikerült tanárunk, aki 24 éves volt, mi meg 18-19-20 évesek.. Nem tegeztük, hanem ilyen "átmeneti" volt.. Tamás bácsi.. vagy Tamás'bá' volt.

Plussz a titkárságon volt egy Marika nénink, akinél kb minden bajunkat intézhettük. :D

A többi tanárt mi is rendesen Tanárúrnak, Tanárnőnek szólítottuk.

2017. aug. 27. 17:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Én azt gondoltam, ez a normális :O Mi gimiben is végig néniztük/bácsiztuk a tanárokat magunk között, bár órán tanár úr/tanárnő ment, de a néni-bácsi ott is néha előfordult. Mondjuk nekünk 90%-ban idősebb tanáraink voltak, de a fiatalokat is így hívtuk.
2017. aug. 27. 18:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Mi nem, egyáltalán. Magunk között pedig így, hogy a Takács, a Forgácsné, a Pálffyné stb. Vagyga volt gúnyneve, de itt aszem kettőnek volt, de ezek is inkább becenevek, amit sulin kivül használ. Általánosban az összesnek volt csúfneve. Ha meg kerestük öket, akkor hivatalosan, hogy Takács Tanúr Úr.
2017. aug. 27. 18:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Én azt tapasztaltam, hogy ez azokban az iskolákban "divat", ahol már kisebb koruk óta tanítják a gyerekeket a tanárok. Tehát mondjuk egy 12 évfolyamos iskolában vagy egy 8 osztályos gimnáziumban.
2017. aug. 27. 18:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Mi is tanárnőnek és tanár úrnak hívtuk a legtöbb tanárunkat, senkit nem bácsiztunk, viszont volt néhány "néni". 4 év alatt 2 vagy 3 olyan tanárnő volt, akik egész gimnázium alatt végigkísértek minket, sok óránk volt együtt és sokat segítettek az osztálynak, úgymond "barátibb" volt a viszony közöttünk, mint a többi tanárral. A nénizést ők ajánlották fel, mert mégis csak személyesebb, mint a tanárnőzés.
2017. aug. 28. 09:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, minket is kicsi korunk óta tanítottak (12 évfolyamos suliba jártam) és néniztuk meg bácsiztuk a legtöbb tanárt gimiben.
2017. aug. 29. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!