Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek mennyire normális...

Szerintetek mennyire normális az, hogy 11. -ben van 10. órám is?

Figyelt kérdés

Most lettem 11.-es, szerencsére kiesett sok tantárgy viszont a fakt miatt az összóraszámom kb ugyanannyi, mint tavaly. Ez így oké, viszont az új órarend egyáltalán nem "egyenletes", azaz van hogy csak 6 órám van, de van hogy 10, ami 17:00-ig tart. Így aznap 9 és fél órát lennék suliban. Szerintem ez egy tanulót eléggé leterhel, főleg, hogy másnapra tanulni kell még.

Tudom, az egyetem ennél nehezebb lesz, de ez szerintem akkor sem normális. Jogilag ez nincs korlátozva? Kifejtett véleményekre lennék kíváncsi.

(Tudom, nem tudok változtatni rajta, de érdekelne a vélemények, tapasztalatok)

2017. szept. 5. 20:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez a sok óraszám (nem csak neked) semmi esetre nem normális! Plusz tanulj még otthon a holnapi órára, dolgozatra, készítsd el a házi feladatod, érettségivel való foglalkozás stb.... Mikor lesznek a tanulók a családjukkal? A barátaikkal? A párjukkal? Mikor fognak egy kicsit élni, vagy netalán pihenni? Ez semmi estre nem normális!
2017. szept. 5. 20:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Jobb ha hozzászoksz, sajnos csak rosszabb lesz. Amúgy nekem is volt 13.-ban, hogy 0. órával kezdtünk és 8. volt az utolsó (heti 3x). Kéttannyelvűs voltam, kémia és biosz fakttal.

Hogy sajnos ilyen rosszul sikerült az elosztás, az okkal történt. Gondolom máshogy nem lehetett összerakni az órarendet. Ilyenkor próbálj meg a többi napról előre tanulni.

2017. szept. 5. 20:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Azok a régi szép idők, amikor még benne volt a közoktatási törvényben, hogy "A tanuló kötelező tanórai foglalkozása – a (4) és (6) bekezdés kivételével – nem lehet több [...] középiskolában [...]a tizenegyedik évfolyamtól napi hat tanítási óránál :)

Most már ugye nem közoktatás van, hanem köznevelés, úgyhogy jogilag már nincs korlátozva, csak a heti össz-óraszám. Illetve szakképzésben a gyakorlati képzés napi óraszáma.

2017. szept. 5. 21:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire, de sajnos afelé haladunk, hogy a gyerek lakjon csak szépen az iskolában, nincs szüksége a családjára, a barátaira, a hobbijaira, majd az állam keményen megneveli, hogy engedelmes, uniformizált birka váljék belőle. Semmire sem megoldás az, hogy a diákok már több időt töltenek az iskolában, mint a felnőttek a munkahelyükön. A kiégett, agyonhajszolt ember nem produktív.

Tizenéve nekem is volt fakultációm kilencedik-tizedik órában, nem lehetett máskorra tenni. Csak azért volt kibírható, mert érdekelt és önszántamból választottam.

2017. szept. 5. 23:19
 5/7 anonim válasza:
39%
Nekünk is ilyen volt tavaly, sajnos most már visszasírom..
2017. szept. 5. 23:29
 6/7 anonim válasza:

2011-ben érettségiztem, nekem heti átlagban 31-34 órám volt. Igaz, ebben nincs semmi plusz.

Nem értem, most olvasni, hogy 8, 9, 10 órája van a fiataloknak. Minek?

Az eredmények elvileg meg romlanak. Ha továbbra is rosszabbak lesznek az eredmények, akkor majd 10-12 óra lesz naponta?

2017. szept. 7. 12:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én tavaly érettségiztem. Szakgimibe jártam, tehát egy nap volt 5-6 közismeretim, a többi szakmai óra. Átlagosan délután 4-ig voltam suliban, mellette még dolgoztam is, kollégista voltam, este fél 9-re értem vissza. Sosem tanultam, menzás sem voltam, a konyhában voltam még este 10-kor. Ezzel decemberben felhagytam, de az lett az eredménye, hogy márciusban naponta bőgtem, hogy nem fog menni az érettségi. Ahhoz képest tök jó lett, egyetlen hármasom lett nyelvből, emelt, minden más 4-5. Két éve volt, hogy minden nap volt nulladik tesink, a tanár minket b..szogatott, hogyha perceket késtünk...:D És azokról nem is beszélve, akik nem 6-kor keltek, mint mi, hanem 4-kor. Idén ugyan abban a suliban vagyok OKJ-n, reggel 8-tól délután 4-ig, és én még azt hittem, végre tudok önfenntartóan élni, de nagyon nem, mert ki vagyok fulladva már az első hét után. Irreális elvárások, akár már általánosban. Nekem anno elsőben már délelőtt 11-kor vége lett a tanításnak, mégis itt vagyok, készülök az egyetemre. Orbanisztán mindent megtesz azért, hogy szakmunkások legyünk.

Amúgy múltkor szobatársam mondta a 15:10-ig tartó utolsó óránkra, hogy "ma tök korán végzünk", én meg helyeseltem. Aztán rá is csodálkoztam, mit művelnek velünk, hogyha mindenki a 7-8 óra után benyögi, hogy korán végeztünk... :D Borzalmas egyszerűen

2017. szept. 10. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!