Egyetemi vizsgák, hogy is van ez?
Úgy tudom meg van szabva, hogy a tanároknak hány helyet kell biztosítani a 3 vizsgalehetőség alkalmával összesen, "diákok száma * 1,5", vagy valami ilyesmi. Ennek hol lehet utána nézni, vagy tudja valaki konkrétan?
Valamint van a 3 vizsgalehetőség. Ha kihasználom mindhármat, és még akkor sem sikerül megcsinálni, akkor van még egy UV lehetőség augusztus végén. Ez másik tárgyfelvételnek számít? Valamint egyáltalán mehetek rá akkor is, ha 3 lehetőséget elhasználtam már, vagy ez az augusztusi számít a harmadik lehetőségnek? Ezek egységesek vagy egyetemenként változnak?
Minden egyetemnek van egy vizsgaszabalyzata, ha beutod a gooogle-be ki kell adnia. A vizsgakehetoseg nálunk így van, hogy mondjuk a teljes létszám 1,5X-set kell biztosítani, és minden hétre kell 1 vizsgát hirdeti minimum.
Az augusztusi vizsgarol én meg csak olyanról hallottam, aki dekanit kert és egyéni vizsgát kért, vagy a tanszékvezető tanár hirdetett egyet pluszba utolsó lehetőség gyanánt. Szerintem ezt mindenképp kérdezd meg a tanárt, mert nem valószínű h a 3. vizsga után csak úgy engednenek megegyezik, kivéve ha Szte-s vagy, mert akkor ha egy félévben sikerül minden targyad kivéve egyet, akkor abból 4x is mehetsz (ezt már többször is kijátszottam, általávan a tanárok sem tudnak erről a szabalyrol, csak a TO-sok)
Egyetemenként változik, de a 3 lehetőség az a max. Augusztusban csak kivételes esetben lehet UV-t tenni.
Eleve ha egy tárgyból hat sikertelen vizsgád van, akkor elküldenek az egész szakról.
Az adott tárgy oktatója (tárgyfelelőse) határozza meg az aláírás és jegyszerzés feltételeit és azt év elején ismerteti, valamint általában megtalálható az elektronikus rendszerben (Neptun, ETN, ETR vagy amit használ az intézményed).
A tanulmányi és vizsgaszabályzat csak általános kereteket ír elő, az akkreditált tantárgyi adatlap azt specifikálhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!