Egyetemi vizsgák?
Az lenne a kérdésem , hogy van egy szak amire menni karok , és ugy van a egyetem oldalán feltüntetve a ennek a szakok tantárgyai felsorolva hogy:....vizsgák és és vannak ott jelölések: V Vizsga, F Félévközi jegy, ea előadás, gy gyakorlat, l labor, kr kredit, k követelmény
Az lenne a kérédsem hogy akkor a Vizsga az irásbelit és szóbelit is jelent? A Félévközi jegy pedig azt hogy a adott félévben szerzett jegyeimből lesz a év végi jegyem , vagy ott is kell szóbeli meg stb...?
Jellemzően ezek csak a "papír miatt" vannak kitöltve. Nekünk is sok helyen az volt, hogy szóbeli a tanár meg írásbelit íratott. Úgyis a tanár szava a szent. Senki nem kérdőjelezi meg, ha írásbeli vizsga helyett szóbeli vizsgát tart.
Olyan nálunk is volt, hogy kevesen jelentkeztek, abból is volt aki nem jött el, és kérdezte a tanár, hogy ha beleegyezünk nem húzza az időnket, feltesz 2-2 kérdést és mehetünk. Egy jó oktató 1-2 kérdésből látja, hogy készültél-e vagy sem.
De jellemzően írásbeli vizsgákat szoktak tartani.
Vizsga az lehet írásbeli és szóbeli is, tantárgytól és tanártól függően. Én olyanon is voltam már, hogy szóbeli vizsga, írásbeli beugróval.
A félévközi jegyben nem vagyok biztos, de szerintem az az, amikor a szorgalmi időszak alatti zh-k alapján ajánlanak meg a tanárok egy-egy jegyet a hallgatóknak, és vizsgaidőszakban nincs külön vizsga.
Szerintem a félévközi jegy az jelentheti azt is, hogy a gyakorlatokon végzett munkát minősítik és az majd beleszámít valamilyen százalékban a vizsgába. Nekünk gépészmérnökin nem egy ilyen tárgyunk volt. Igaz a vizsgajegy határozza meg leginkább a végső jegyet, de azért ha valaki 2-esre teljesített év közben az ne akarjon 5-öst. :)
Ahol az van, hogy V (mint vizsga) de inkább szokás kollokviumnak nevezni, ott szerezhető megajánlott jegy, ha a tanár ezt a lehetőséget megadja (általában legelső órán ezeket mindig elmondják az oktatók).
Ami vizsgás, ott félév végén, a vizsgaidőszakban számot kell adnod a tudásodról. Hogy írásbeli, vagy szóbeli az tárgy és tanárfüggő, majd elmondja a tanár hogy ő hogyan és mit kér számon. A megajánlott jegy azt jelenti, hogy adott tárgyból félév végén megajánl a tanár egy jegyet, ha azt elfogadod, akkor a vizsgázni már nem kell. Ilyen a legjobbaknak jár, de ezt is elfogják mondani a tanárok. Nem mindenkinél van rá lehetőség, sőt, az is lehet, hogy utolsó pillanatban változtat valaki a szabályain és két héttel vizsgaidőszak előtt közli a tanár, hogy hiába minden küzdés, MINDENKINEK vizsgáznia kell (pedig nem ezt ígérte).
A félévközi jegy azt jelenti, hogy nem kell belőle vizsgázni a vizsgaidőszakban, a szorgalmi időszak teljesítménye alapján (zh-k, beadandók) kapsz egy jegyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!