Mit gondolsz Hoffmann Rózsa oktatásügyi elképzeléseiről? (6 érettségi tantárgy, köztük kötelezően egy természettárgy [biológia, kémia, fizika], előrehozott érettségi eltörlése, egyetemi vizsgák újrapróbálásának korlátozása, stb. )
Ha ebben benne van az is,hogy ha továbbakar tanulni valaki,akkor magyar-matek-történelem-idegenyelvből felső érettségit kell tenni,szerintem nagyon értelmetlen dolog.
Így is,azért szakadásig kell sokszor tanulni.Nem azt mondom,hogy nem jó ötlet,de azért mindegyikből felsőt tenni,valami eszméletlen nehéz.
Én jövőre fogok érettségizni,informatika szakon vagyok.Nekem azt senki se mondja,hogy pikk pakk az összesből könnyű lerakni egy felsőt..
Hat érettségi tárgy: Mi az anyámnak? Én pl olyan magasról tettem azokra a tárgyakra érettséginél, amik nem kellettek a főiskolához, hogy ha én azt érzékeltetni tudnám, akkor többen szörnyet halnának félelmükben, ahogy elképzelnék azt az iszonyatos magasságot. Ez megint azt eredményezi, ami a magyar rendszer baja volt évtizedeken át, hogy lehet, hogy egy humán tárgyakban művelt embert azért nem vesznek fel könyvtárosnak, mert hármasa volt matekból.
Az előrehozott érettségi eltörlését sem értem, a természettudományos kötelezőt szintén.
A vizsgán való próbálkozások számának csökkentése rendben van, de azzal a feltétellel, hogy járjon mindenkinek egy, más intézményben oktató tanár előtti vizsga is, mert mindenki tudja, hogy vannak olyan főiskolai, és egyetemi tanárok, akik vagy véletlenszám-generátorral osztályoznak, vagy pofára.
Alapvetően logikátlan a koncepció:
1. a term.tudomány terület ezzel nem lesz vonzóbb és jobb szakemberek sem lesznek. Elvileg azt szeretnék, ha a munkaerőpiacra termelne az egyetem is. pont ezt lehetetlenítik el!
2. a vizsgák számának korlátozásával nem a bölcsészekkel baxnak ki,hanem a műszakisokkal,akikből hiány van! No comment...
3. miért kell eltörölni az előre hozott érettségit?
Most így nagy hirtelen ennyi jutott eszembe.
"Mindenképpen jó, meg kell szüntetni azt, hogy az egyetemre nem tanulni, hanem lötyögni, és bulizni mennek. Vissza kell állítani az iskola hitelét, amit az szdsz sikeresen elintézett :)"
Jóólvan, látom betanultad a szöveget -.-
Csakhogy tudd: az orvosira is vonatkozik ez a tv. tervezet, oda pedig igazán nem lötyögni járnak...
ennyit erről...
Az egyetekmi vizsgaalkalmak számának leszállításán és a kötelező ingyenmunkán kívül mindent támogatok!
A plusz természettudományos tárgy némileg javít az érettségi humán túlsúlyán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!