Ki volt a ZMNE alkalmasságin és hogy sikerült?
követelmények: [link]
240 pontot kell elérni összesen. Én 15:05 alatt futottam a 3200-at, 45 fekvőt csináltam, és 53 felülést. A fekvő helyett választhatod a húzódzkodást, felülésnél pedig nem akaszthatod be a lábad, hanem módosított felülést kérnek, ami nem terheli annyira a gerincet. Inkább a fekvőt ajánlom, a húzódzkodás rosszabb, de ez csak az én véleményem. 2-2 perc van a fekvőre és a felülésre, van minimum követelmény, szigorúan nézik, hogy szabályosan csinálod-e, és ők számolják. Számíts arra, hogy rosszabbul teljesítesz, mint otthon, mert korán kelsz (reggel 7-re kell Kecskeméten lenni), nekem egy szendvicset sikerült egész idő alatt ennem, mert nincs időd evésre sem, és vért vesznek, mindjárt az elején. A fizikaira nálunk délután 1 körül került sor. A pont nem számít, alkalmas vagy alkalmatlan minősítést kapsz, a lényeg, hogy a 240 pont legyen meg. Én ezzel az eredménnyel 264 pontot szereztem, úgyhogy meglett az alkalmasságim, és fel is vettek a katonai vezető szakra. Persze sok más dolognak is megkell lenni az alkalmasságin kívül. A pszichológiai sok részből áll, elég kemény. IQ teszt, életmód teszt, rövidtávú memória vizsgálat, rövid önéletrajz írás, 300 kérdésből álló teszt, személyes beszélgetés pszichológussal. A beszélgetésnél elmondod miért szeretnél katona lenni, kikérdez az életedről, próbál olyat keresni benned, ami miatt nem felelsz meg, figyeli minden rezdülésedet. Az elején kezet fog veled, bemutatkoztok egymásnak, közben meg figyeli azt is, hogy végig a szemébe nézel-e, hogyan ülsz, merre nézel, stb. Röviden ennyi, ha van más kérdés, írj nyugodtan.
Hehe..ezjó :D amit mondtam, ezt a kisebbségi kérdést pont egy másodévestől hallottam =/ köszi a válaszokat. Annyiban még tudnál a segítségemre lenni, hogy ugyebár te most més alapkik.-re , egy marék zrínyis szerint az eddigieknél sokkal keményebb lesz a kiképzés, főleg emiatt a közszolgálatiasítás miatt.(biztosan te is olvastad már)
és ha nem lenne túl nagy gond, néha tudnél nekem írni ide, e-mailban, hogy te hogy látod, milyen az alapkik. ?
Én meg nekiállok "gyúrni", hogy menjek az alkalmassági, végülis, már nincs is olyan nagyon messze..:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!