Mit tegyek, ha nem sikerült néhány tárgyat felvennem?
Figyelt kérdés
A harmadik félévet kezdem meg, fel kellene vennem két olyan tárgyat, amit már az első félévben nem sikerült felvenni, plusz másik két szakirányú tárgyat. Kedden kezdődött a tárgyfelvétel, csak délután tudtam gép elé jutni és beteltek a helyek. Még aznap írtam levelet a megfelelő tanszéknek, a TO-nak, valamit a szakfelelősnek is. Nem érkezett válasz sehonnan. Jövőhét szerdán vége a tantárgyfelvételnek, most meg ugye hétvége jön. Kinek írjak, mit tegyek?2011. aug. 26. 09:01
1/6 anonim válasza:
Már mindenkinek írtál aki illetékes volt ebben.
Hívd fel a To-t telefonon az gyorsabb. De korrigációs héten még van esélyed felvenni a tantárgyakat talán addigra megnövelik a maximum létszámot hacsak a terem nagysága nem engedi ezt.
2/6 anonim válasza:
lehet,hogy el kell majd használnod a dékáni méltányossági kérelmed (ezt egyszer lehet a képzés során) és így megengedik majd,hogy felvedd a tárgyakat.Nálunk pl. ingyenes ennek a kérelemnek a benyújtása,nem tudom nálatok hogy van,nézz utána.Egyébként ha 5. félévben vennéd fel a tárgyakat akkor csúsznál?Épül rájuk valami?
21/L
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Nem, nem épül rá, így nem lövöm el a dékáni szuperjokerem.
Csak dühítő, hogy ilyesmi miatt nem tudok úgy haladni a sulival, ahogyan szeretnék..
2011. aug. 26. 10:54
4/6 anonim válasza:
Az a baj, hogy első félévben kellett volna verned az asztalt... Mert ugye a mintatanterv szerinti haladást lehetővé kell tenni. Így meg már nem haladsz a mintatanterv szerint, és lehet, hogy folyton azzal a két tárggyal lesz gondod.
5/6 ausonia válasza:
igaz, szólni kellett volna már akkor,de szerintem nincs olyan nagy baj.nálunk pl. volt olyan, hogy egy modulra mindig rengeteg hallgató volt, mert több szakról is meg kellett csinálni azokat a tárgyakat, amiket tartalmazott.mindig pillanatok alatt betelt,szinte sosem emeltek limitet,így sokan csúsztunk is velük.de ha erélyes az ember, és addig jár be amíg be nem adják a derekukat,akkor hiába csúszol velük, be fognak tenni(sőt, talán éppen azért).írj kérvényt ahová csak lehet(tanszékvezető, tik-igazgató, dékáni hivatal igazgató, esetleg dékán), mondd hogy szeretnél időben végezni, stb.de szerintem is várj regisztrációs hétig(vagy akárhogy hívják :) ), mert most még mindenki félig alszik szerintem.
6/6 A kérdező kommentje:
Igen, az első félévben kellett volna. Csak hát belecsöppentem hirtelen a felsőoktatásba, azt sem tudtam mi-merre hány méter, levelezős vagyok, a suli jó messze van, szóval na, minden kezdet nehéz. Az első félévben a "bevezetés a politikatudományba" tárgyat, illetve a "beszédművelés" tárgyat nem sikerült felvenni, amit nem láttam olyan lényegesnek lévén, hogy TTK-s vagyok.
2011. aug. 26. 12:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!