Ez csalásnak számít? Mit tehetek?!
1. Honnan tudod? Nem lehet, hogy csak félreértettél valamit (pl. másik tagozatra voltak ilyen rangsorhelyezések)?
2. Az iskola felvételi tájékoztatójában mi volt az erre vonatkozó rész?
3. Sok iskolában vannak kizáró tényezők /ilyen pl a tantárgyi bukás/, amik miatt simán kieshetett a gyerek.
4. Ha tényleg így lenne, ez az iskolának hátrány lenne, szóval nonszensz, hogy ezért büntetnék az iskolát. Az iskola érdeke a legjobbat felvenni.
5. Ha tényleg igazságtalanság történt, biztos vagy benne, hogy ilyen helre akarod járatni a gyereked?
De szerintem az a legtisztább, ha bemész és beszélsz az igazgatóval.
Egyébként én azt gondolom, hogy egy másik tagozatra voltak ilyen rangsorszámú felvettek.
Esetleg a 72 fő 2 tagozat (így is 2 osztály) és a másikon lett felvéve a 135.
Meg kell nézni, hogy az adott iskolában a felvételi eljárás pontosan hogyan zajlik.
Lehet, hogy más szempontok is számíthatnak sorrendtől függetlenül. Hogy értsd: Létezik olyan felvételi eljárás, hogyha a felvehető kapacitás x fő, akkor annak mondjuk 90%-át felveszik egy adott szempont szerint (pl. sorrend) a másik 10%-át pedig egy más szempont szerint.
Erre vonatkozóan csak az adott intézmény tud szabatos választ adni.
Nem tudom, az adott gimnaziumban mi a helyzet, de tudtommal az igazgato szabadon donthet 5 ember felvetelerol (pl. versenyeredmenyek miatt).
Nalunk van muveltsegi verseny, amit aki megnyer nyolcadikban gyakorlatilag bekerult.
Pl. Nalunk 74-87 pontnal volt a behivas szobelire (elosztastol fuggoen, a magyar jobban szamitott; 50 pont magyar, 25 matek es 62-tol hivtak be). A verseny 2. helyzete 71 pontot irt es felvettek, pedig noal eljarasban 80 pont (jo szobeli+kituno mellett) volt a legalacsonyabb rangsorszamu felvett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!