Tehetek-e középszintű matek érettségit?
Igen, tehetsz közepet. Volt magántanárom mesélte, hogy volt egy olyan diákja, aki ELFELEJTETT (lol) elmenni matekból szóbelizni (ő is emeltezett) és ezért megbukott, így ősszel kellett matekból érettségiznie, és ekkor középszintűt tett.
Ha nem buksz meg, akkor gondolom választhatsz, hogy megcsinálod az emelt szóbelit, vagy csinálsz helyette egy középszintet, ezt mindenképp beszéld meg a felkészítő tanároddal. De amúgy szerintem mindenképp próbáld meg a szóbelit, és menj át...
Nem igaz, hogy csak emeltet tehetsz, ez a GYIK-on keringő népi babonák egyike. Csak az érettségi előtt igaz.
Ha átmész emelten, és van érettségi bizonyítványod, bármikor jelentkezhetsz ismétlő érettségire pénzért. Viszont addig is van érettségid, legfeljebb nem olyan osztályzattal, ahogy szeretnéd.
Ha megbuksz, akkor javító érettségire kell jelentkezni, és ott szabadon megválaszthatod a szintet. Ebben az esetben az első javító ingyenes, de nincs érettségid.
Tehát mind a két esetben mehetsz középszinten.
Hülyeségeket én is tudok hallani...
A legtöbb ember nem szeret pontosan fogalmazni és rendesen tájékozódni, viszont könnyen beszél hiedelmek alapján. Ha előrehozottan emeltet tettél, akkor az érettségiig nem tehetsz már középszintűt, ez az, ami igaz. A többi viszont úgy igaz, ahogy leírtam. De ha nem hiszed, olvasd el a 10061997-3e kormányrendeletben, egészen az elején van. És olvastasd el azzal is, aki mást mond.
Hogyne tehetnél!
Ez olyan mintha nem sikerülne a felsőfokú nyelvvizsgád, és ezt követően nem mehetnél csak egy középfokúra.
Most látom, milyen rakoncátlan volt a billentyűzetem. 100/1997-es kormányrendelet, így helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!