Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tehetek-e középszintű matek...

Tehetek-e középszintű matek érettségit?

Figyelt kérdés
Elcsesztem. Emelt matek érettségire jelentkeztem. Nem lett volna szabad mert az írásbelim 22%-os lett amit ha nem húzok fel a szóbelivel - amire nem sok esélyt látok - akkor megbukok az érettségin mert 25%-tól kettes. Az lenne a kérdésem, hogy van-e rá valami lehetőség, hogy középszintű matekot megírhassam szeptember-októberben vagy akár jövő májusban, mert hallottam valami olyasmiről, hogy ilyenkor már nem lehet. De mi van akkor ha en direkt megbukok? Akkor tehetek közepet?

2016. jún. 2. 23:35
 1/9 anonim ***** válasza:
13%
Úgy tudom, hogy ezután már csak emelttel próbálkozhatsz.
2016. jún. 2. 23:46
 2/9 anonim ***** válasza:
60%

Igen, tehetsz közepet. Volt magántanárom mesélte, hogy volt egy olyan diákja, aki ELFELEJTETT (lol) elmenni matekból szóbelizni (ő is emeltezett) és ezért megbukott, így ősszel kellett matekból érettségiznie, és ekkor középszintűt tett.

Ha nem buksz meg, akkor gondolom választhatsz, hogy megcsinálod az emelt szóbelit, vagy csinálsz helyette egy középszintet, ezt mindenképp beszéld meg a felkészítő tanároddal. De amúgy szerintem mindenképp próbáld meg a szóbelit, és menj át...

2016. jún. 2. 23:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Miért gondolod, hogy inkább próbáljam meg? Ha közepet írok lesz kb 80-90%-os ha meg emeltezek akkor meg nem lesz jobb 30%-nál......ha átmegyek persze. Későn jöttem rá, hogy nem szeretem az elméleti matematikát.
2016. jún. 3. 00:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem igaz, hogy csak emeltet tehetsz, ez a GYIK-on keringő népi babonák egyike. Csak az érettségi előtt igaz.

Ha átmész emelten, és van érettségi bizonyítványod, bármikor jelentkezhetsz ismétlő érettségire pénzért. Viszont addig is van érettségid, legfeljebb nem olyan osztályzattal, ahogy szeretnéd.

Ha megbuksz, akkor javító érettségire kell jelentkezni, és ott szabadon megválaszthatod a szintet. Ebben az esetben az első javító ingyenes, de nincs érettségid.

Tehát mind a két esetben mehetsz középszinten.

2016. jún. 3. 00:52
 5/9 A kérdező kommentje:
Én eddig mindenhonnan azt hallottam, hogy nem tehetek utána már közepet.
2016. jún. 3. 01:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeségeket én is tudok hallani...

A legtöbb ember nem szeret pontosan fogalmazni és rendesen tájékozódni, viszont könnyen beszél hiedelmek alapján. Ha előrehozottan emeltet tettél, akkor az érettségiig nem tehetsz már középszintűt, ez az, ami igaz. A többi viszont úgy igaz, ahogy leírtam. De ha nem hiszed, olvasd el a 10061997-3e kormányrendeletben, egészen az elején van. És olvastasd el azzal is, aki mást mond.

2016. jún. 3. 07:10
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne tehetnél!

Ez olyan mintha nem sikerülne a felsőfokú nyelvvizsgád, és ezt követően nem mehetnél csak egy középfokúra.

2016. jún. 3. 12:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Félreértesülésem főképpen a rosszindulatú tanárok miatt van akik evvel riogatnak.
2016. jún. 3. 21:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Most látom, milyen rakoncátlan volt a billentyűzetem. 100/1997-es kormányrendelet, így helyes.

2016. jún. 3. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!