Hogy képzelték azt, hogy a középszintű matek érettségit ilyen nehézre csinálják?
Figyelt kérdés
Rengeteget készültem, magántanárhoz jártam, és végig olyan érzésem volt, mintha az emelt szintűt írnám. Felháborító, hogy nekem ennyi rákészülés után a kettesért kell imádkoznom, míg akinek nincs is lehetősége magántanárhoz járni, az rá van utalva a középiskola/gimnázium matek óráira, amik nem is ilyen nehézségű érettségire készítették fel a diákokat. Botrány lesz ebből, ha kiderülnek az eredmények, az biztos. Így kell tönkretenni az oktatást.2015. máj. 5. 17:08
1/22 anonim válasza:
Úgy képzelték, hogy minden évben nehéz.
2/22 A kérdező kommentje:
Akkor csinálj meg egy 5 éves feladatsort, majd utána a mostanit, a megadott idő alatt, és javítsad ki a megoldókulcs használatával. Utána okoskodj.
2015. máj. 5. 17:16
3/22 anonim válasza:
Bár az emelt szintű szintjétől ez messze van (matek esetében van jó pár anyag amihez hasonló sincs középszinten). Szerintem szokatlanul nehéz volt az első rész a korábbiakhoz képest.
A második rész a szokásos kategória volt.
4/22 anonim válasza:
Nem nehéz, mindig minden érettségi után vannak, akik hisztiznek, csak azért, mert élesben már nem megy úgy, mint a tanárral, a gép előtt ülve, vagy otthon órákig gondolkodva. Egy nyugodt környezetben nyilván jobban megy, mint vizsgahelyzetben.
5/22 anonim válasza:
Végigcsináltam az előző éveket + a pót érettségiket is, 90% körülire számítok.
Nem hinném, hogy többet készültem mint te, még csak tanárhoz sem jártam, a suliban meg pár éve végeztem már.
Nem azt mondom, hogy a legkönnyebb volt, de nem is a legnehezebb, az nem az érettségi hibája hogy neked nem ment.
6/22 anonim válasza:
Én már régen érettségiztem, de van egy tanár ismerősöm, akivel gyakran beszélünk, ő mesélte, hogy az idei matematika érettségi (középszint) volt a legnehezebb. És egyszerűen nincs elég órája a diákoknak ahhoz, hogy az egyre magasabb követelményeknek megfelelő tudáshoz jussanak. Aggódik is, hogy idén több tanuló fog szóbelire menni matematikából. A tanárok mindent megpróbálnak, de a rendszer úgy rossz, ahogy van, ők pedig korlátozott lehetőséggel, idővel, és energiával bírnak csak tenni ellene.
7/22 anonim válasza:
Így leaglább kaptatok egy kis ízelítőt abból, ami egyetemen vár rátok. Ott sem szájbarágós feladatok lesznek, sőt olyanok is, melyekhez még hasonlókat sem vesztek órán. Nekem pl. az analízis olyan volt.
8/22 anonim válasza:
Akiket eddig kérdeztem mind azt mondták, hogy semmi extra nem volt. Aztán van ez a pár ember, akik a neten akarnak sírni a tudáshiányuk miatt.
9/22 anonim válasza:
"Így leaglább kaptatok egy kis ízelítőt abból, ami egyetemen vár rátok. "
Aki egyetemre akar menni, annak minimum az emelt szint.
10/22 anonim válasza:
Legyetek szívesek legalább egy konkrét feladatot leírni az első részből, hogy melyik volt nehéz, melyik volt az, amihez hasonló nem volt az elmúlt években!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!