Biológia - kémia emelt szóbelin ki mit húzott?
Tegnap voltam bioszból, nagyon könnyűt húztam. :)
A) Vázrendszer (volt egy kép az alsó végtagról, fel kellett sorolni az összes csontot, csoportosítani alak szerint és szerkezet, csontkapcsolatok típusai és példák a képről, csípőficam tünetei, kezelése)
B) Tartósítás (tejsavbaktériumok, erjesztőgombák, szerveződésük, erjedéses folyamat körülményei, lényege, különbség, tűrésgörbét rajzolni a szöveg alapján, ökológiai kölcsönhatások)
Kilencre hívtak be, de csúszás volt picit. Nagyon barátságos tételt húztam, 7-es számú:
A- keményítő anyagcseréje, a szervezetben hol és mi bontja, lebontás után hova kerül, mivé alakulhat. Kérdezték a biológiai oxidációt és az erjedést a glükóz kapcsán, valamint a cukorbetegséget.
B- mohák felépítése, szaporodása, ábra a savasság tűrésére / szövegben benne volt, hogy a talaj savasságának indikátora/, vízállapotának következményei
Előttem volt szó véralvadásról, kromoszómákról, meiózis, mitózis, melyik sejtekre jellemző, másik tételben a madarak jellemzése és genetika-fenilketonuria, mutációk és valami számolás Hardy-Weinberg alapján volt.
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat, ment a zöld kéz : ) Mindenkinek sok sikert kívánok !
Ma voltam bioszon.
A- A fotoszintézis fényszakasza. A növények fototropizmusa. Hosszú illetve rövidnappalos növények jellemzése, tulajdonságok, példa.
B- A hipotalamusszal és a hipofízissel kapcsolatos. Volt szöveg is de nem segített szinte semmit. Volt rajz is amit használni kellett, az jó volt. Hormonokat kérdeztek. Hipofízis elülső, hátulsó lebenye. Feedback mechanizmus.
Kémián voltam, ugyanazt húztam mint az 5-ös hsz.
A: Ca és Mg összehasonlító jellemzése
B: NO2 dimerizációja
C: C2H5O melyik két vegyület
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!