Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Biológia - kémia emelt szóbeli...

AlinaHella kérdése:

Biológia - kémia emelt szóbelin ki mit húzott?

Figyelt kérdés
Hogy sikerült? Segítsük egymást az összegyűjtéssel! : )

2016. jún. 2. 11:45
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim válasza:
100%

Kémia:

A) alkálifémek tulajdonságai

B) indikátor papírral meghatározni 3 sót

C) telített, 3 szénatomos szerves vegyületek, egy oxigénatomot tartalmazók - forráspont szerint sorrendbe rakni, magyarázni.

:)

2016. jún. 7. 09:26
 52/68 anonim ***** válasza:
100%
Úgylátom mindenkinek jól sikerült a kémia, legalábbis a ":)"-féle utókommentelésekből. :D
2016. jún. 7. 09:49
 53/68 anonim válasza:
100%

Ma voltam kémián, a Móriczban (Bp) kellett vizsgáznom, és bár én nagyon béna voltam, de a világ legkedvesebb és legsegítőkészebb bizottságához kerültem! Amit nem tudtam, szeretettel próbálták kihúzni belőlem, végig kedvesek voltak, és igazi jó tanárok voltak (amit nem tudtam, az érettségi közben próbálták "megtanítani"), respekt nekik! Több ilyen tanár kellene... Szóval ha valaki oda van beosztva, menjen bátran el, nagyon rendesek!

Tételek:

A) Fehérjék, amidok

B) FeCl reakciója NAOH-al, majd HCl-al, illetve FeCl + KI, aztán + benzin

C) salétromsavgyártás

2016. jún. 7. 10:46
 54/68 anonim ***** válasza:
100%
Én ma voltam bioszból és a 9.tételt húztam😊Az A része a sejtmag illetve a DNS+fehérjeszintézis volt és a végén még kérdezték a Humán Genom Projektet is.A B tétel egy szöveg volt a gyapjaslepkéről és kérdések voltak a szaglásáról,az ivari dimorfizmusról és az r-stratégista élőlényekről😀
2016. jún. 7. 15:37
 55/68 anonim ***** válasza:
100%

Kémiából ma voltam.

A) Oxidációs szám, H2S,H2SO4,SO2 példákkal bemutatni az oxidációs számot.

B)37.kísérlet (HCl,HNO3,NaCl)

C) legkisebb C-atomszámú királis alkán felrajzolása,elnevezése

2016. jún. 7. 16:04
 56/68 anonim ***** válasza:
100%

Kémia:

A: Metán és az Etén összehasonlítása

B: Hidrogén-peroxid - gyújtópálcás kisérlet (elvégzendő)

C:Vas és a Réz reakcióinak az összehasonlítása híg és tömény kénsavban.

Biológia:

A: monokultúrás növénytermesztés(biológiai produkció,biomassza stb.)

B: DNS-ről volt egy szöveg és a DNS-ről és a fehérjeszintézisről kellett beszélni.

2016. jún. 7. 16:19
 57/68 anonim válasza:
100%

Kémia:3-as tétel

A: Elsőrendű és másodrendű kötések jellemzése, példák, kötési energiák különbsége

B: SiO2-NaCl-CaCO3-KNO3 porkeverék, azonosítani kell, hogy melyik 2 anyag alkotja a port víz, HCl és AgNO3 segítségével

C: 1,1dimetilciklohexán,1,1dimetilhexán, 1,1dimetilbenzol ábrázolása. El kell dönteni melyik létezik, melyik és a harmadiknak csak a nevét kell kijavítani.

2016. jún. 7. 16:49
 58/68 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó,nekem is az volt :D Nagyon örültem neki,szerintem könnyű tétel volt.
2016. jún. 7. 16:52
 59/68 anonim válasza:
100%

En ma voltam KEMIAN

A tetel: foldgaz, koolaj frakcioi, alkanok hobontasa krakkolasa, alkenek es dienek polimerizacioja, beloluk muanyagok, es az addiocio ipari jelentosege

B tetel: H2O2 es KI-os kemenyitooldat reakcioja

C tetel: HCl es CH3COOH kemhatasa valamint Natriumsoinak kemahatasa, es ezek kulonbsegenek magyarazata

Fehervaron voltam, nagyon kedvesek es segitokeszek voltak a tanarok, jol ment :)

2016. jún. 7. 17:42
 60/68 anonim válasza:
100%

Én ma voltam bioszon :)

A. Immunitás

- nem specifikus es specifikus, reszt vevo sejtek, folyamatok; mi a genny

-Vedooltas

- Hogyan lehetséges rezisztenciat szerezni

B. Gyümölcsérlelés

- CO2 fuggvenyeben a sejtlegzes aktivitásáról szóló szöveg

- Kettős megtermékenyítés, miből lesz a termés

2016. jún. 7. 22:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.