Biológia - kémia emelt szóbelin ki mit húzott?
Kémia:
A) alkálifémek tulajdonságai
B) indikátor papírral meghatározni 3 sót
C) telített, 3 szénatomos szerves vegyületek, egy oxigénatomot tartalmazók - forráspont szerint sorrendbe rakni, magyarázni.
:)
Ma voltam kémián, a Móriczban (Bp) kellett vizsgáznom, és bár én nagyon béna voltam, de a világ legkedvesebb és legsegítőkészebb bizottságához kerültem! Amit nem tudtam, szeretettel próbálták kihúzni belőlem, végig kedvesek voltak, és igazi jó tanárok voltak (amit nem tudtam, az érettségi közben próbálták "megtanítani"), respekt nekik! Több ilyen tanár kellene... Szóval ha valaki oda van beosztva, menjen bátran el, nagyon rendesek!
Tételek:
A) Fehérjék, amidok
B) FeCl reakciója NAOH-al, majd HCl-al, illetve FeCl + KI, aztán + benzin
C) salétromsavgyártás
Kémiából ma voltam.
A) Oxidációs szám, H2S,H2SO4,SO2 példákkal bemutatni az oxidációs számot.
B)37.kísérlet (HCl,HNO3,NaCl)
C) legkisebb C-atomszámú királis alkán felrajzolása,elnevezése
Kémia:
A: Metán és az Etén összehasonlítása
B: Hidrogén-peroxid - gyújtópálcás kisérlet (elvégzendő)
C:Vas és a Réz reakcióinak az összehasonlítása híg és tömény kénsavban.
Biológia:
A: monokultúrás növénytermesztés(biológiai produkció,biomassza stb.)
B: DNS-ről volt egy szöveg és a DNS-ről és a fehérjeszintézisről kellett beszélni.
Kémia:3-as tétel
A: Elsőrendű és másodrendű kötések jellemzése, példák, kötési energiák különbsége
B: SiO2-NaCl-CaCO3-KNO3 porkeverék, azonosítani kell, hogy melyik 2 anyag alkotja a port víz, HCl és AgNO3 segítségével
C: 1,1dimetilciklohexán,1,1dimetilhexán, 1,1dimetilbenzol ábrázolása. El kell dönteni melyik létezik, melyik és a harmadiknak csak a nevét kell kijavítani.
En ma voltam KEMIAN
A tetel: foldgaz, koolaj frakcioi, alkanok hobontasa krakkolasa, alkenek es dienek polimerizacioja, beloluk muanyagok, es az addiocio ipari jelentosege
B tetel: H2O2 es KI-os kemenyitooldat reakcioja
C tetel: HCl es CH3COOH kemhatasa valamint Natriumsoinak kemahatasa, es ezek kulonbsegenek magyarazata
Fehervaron voltam, nagyon kedvesek es segitokeszek voltak a tanarok, jol ment :)
Én ma voltam bioszon :)
A. Immunitás
- nem specifikus es specifikus, reszt vevo sejtek, folyamatok; mi a genny
-Vedooltas
- Hogyan lehetséges rezisztenciat szerezni
B. Gyümölcsérlelés
- CO2 fuggvenyeben a sejtlegzes aktivitásáról szóló szöveg
- Kettős megtermékenyítés, miből lesz a termés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!