Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Biológia - kémia emelt szóbeli...

AlinaHella kérdése:

Biológia - kémia emelt szóbelin ki mit húzott?

Figyelt kérdés
Hogy sikerült? Segítsük egymást az összegyűjtéssel! : )

2016. jún. 2. 11:45
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim válasza:
Az emelt biosz érettségin mit tapasztaltatok, elég a 130 tételes könyv? :)
2016. jún. 4. 20:39
 22/68 anonim ***** válasza:

Elég, de olvasd- tanuld hozzá az eddig írásbelik esszéinek megoldókulcsát.

Hogy tudd, hogy mire milyen választ kell adnod (nincs bennük minden, de sok mindenre már van válasz benne).

2016. jún. 4. 20:45
 23/68 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a 130 tételes könyv példáknak jó, de közel sem fedi le az anyagot.
2016. jún. 4. 21:39
 24/68 anonim válasza:
Hány tétel van amúgy?
2016. jún. 5. 10:27
 25/68 anonim válasza:
100%

Szerintetek van esély arra hogy az eddig összegyűjtött tételek közül valamelyiket kihúzhassák azok akik jövő héten mennek?

Én még ilyenekről hallottam hogy volt:

A: ökológiai fogalmak: niche, turokepesseg, indikátorszervezetek, r,k stratégia , környezet

B: "asthma bronchiale"

Jellemzése, kezelése , pszichológiai háttere, idegrendszeri működése

A: hasnyálmirigy, emésztés, anyagcsere, cukorbetegség

B: populációs egyedszamvaltozasok, kölcsönhatás , gradacio

A: levegő tulajdonságai, hatásai az elolenyekre, karos anyagainak hatása , globális felmelegedés , ős légkör vs mai légkör miben különbözik

B: zsírok emésztése (errol minden +szerepe), golgi működése, endocitozis, autofagia

2016. jún. 5. 10:32
 26/68 anonim válasza:
100%

a 130 tételes könyv szerintem elég ha hozzá veszed az Etelés jegyzeteket + fusd át az eddigi emelt esszék megoldó kulcsait!

Mindenkinek sok sikert! Én is holnap állok be a csata sorba!

2016. jún. 5. 10:49
 27/68 anonim válasza:
100%

Én szombaton voltam biológiából.

A tétel: fehérjeszintézis

B tétel: Hazai fás társulások/életközösségek (gyertyános tölgyes jellemzése, a tengerszint feletti magasság hatása milyen hatással van a fás életközösségekre, intrazonálisan hol vannak hideg/megel kedvelő növények)

Akik még bent voltak azok ezekről beszéltek: zsírok emésztése, levegő összetétele-szmog-üvegházhatás, vírusok felépítése és jellemzése, keringés és szív, fehérjék felépítése, hipofízis-agyalapi mirigy, emésztés, növényi szövetek és a szem felépítése.

2016. jún. 5. 11:23
 28/68 anonim ***** válasza:
100%

Pénteken voltam kémiából. :)

A: vas és alumínium összehasonlító elemzése

B: nem elvégezendő kísérlet: etanol+kánsav forró homokra csepegtetve gázt fejleszt (etén).a gáz elégetése,addíciója

C: HCl közömbösítése NaOH-val ésNH3-mal. az oldatok kémhatása

Nagyon aranyosak voltak,segítettek,ha kimaradt valami. :)

2016. jún. 5. 12:57
 29/68 anonim válasza:
100%

tegnap voltam kemian

A) alkoholok es fenolok

B) sosav, saletromsav, konyhaso azonositasa (elvegzendo)

C) ez valami elektrolizises feladat volt amit felre olvastam rendesen szoval ezzel jol lehuzom az egeszet :(

a feladat lenyege az volt hogy hidrogen es klorgazt allitunk elo elektrolizissel. milyen ket vegyuletbol lehet es milyen anyag marad vissza

2016. jún. 5. 13:16
 30/68 anonim ***** válasza:
100%

Szombaton voltam kémia emelt szóbelin.

A tétel

A bróm jellemzése. Halmazszerkezete, tulajdonságai. (mindent róla) Szervetlen reakciói. (fémekkel, halogenidekkel) Szervers reakciói. És itt kojnkrétan megadva: benzol, hangyasav,etén,etán,etin.

C tétel

Egy két szénatomos telítetlen gáz halmazállapotú vegyület és egy folyékony halmazállapotú oxigén tartalmú vegyületet ugyan abból az anyagból állítunk elő. Mi a kiindulási anyag? Mi a két keletkező vegyület? Mik a reakciókörülmények?

2016. jún. 5. 20:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!