Biológia - kémia emelt szóbelin ki mit húzott?
Elég, de olvasd- tanuld hozzá az eddig írásbelik esszéinek megoldókulcsát.
Hogy tudd, hogy mire milyen választ kell adnod (nincs bennük minden, de sok mindenre már van válasz benne).
Szerintetek van esély arra hogy az eddig összegyűjtött tételek közül valamelyiket kihúzhassák azok akik jövő héten mennek?
Én még ilyenekről hallottam hogy volt:
A: ökológiai fogalmak: niche, turokepesseg, indikátorszervezetek, r,k stratégia , környezet
B: "asthma bronchiale"
Jellemzése, kezelése , pszichológiai háttere, idegrendszeri működése
A: hasnyálmirigy, emésztés, anyagcsere, cukorbetegség
B: populációs egyedszamvaltozasok, kölcsönhatás , gradacio
A: levegő tulajdonságai, hatásai az elolenyekre, karos anyagainak hatása , globális felmelegedés , ős légkör vs mai légkör miben különbözik
B: zsírok emésztése (errol minden +szerepe), golgi működése, endocitozis, autofagia
a 130 tételes könyv szerintem elég ha hozzá veszed az Etelés jegyzeteket + fusd át az eddigi emelt esszék megoldó kulcsait!
Mindenkinek sok sikert! Én is holnap állok be a csata sorba!
Én szombaton voltam biológiából.
A tétel: fehérjeszintézis
B tétel: Hazai fás társulások/életközösségek (gyertyános tölgyes jellemzése, a tengerszint feletti magasság hatása milyen hatással van a fás életközösségekre, intrazonálisan hol vannak hideg/megel kedvelő növények)
Akik még bent voltak azok ezekről beszéltek: zsírok emésztése, levegő összetétele-szmog-üvegházhatás, vírusok felépítése és jellemzése, keringés és szív, fehérjék felépítése, hipofízis-agyalapi mirigy, emésztés, növényi szövetek és a szem felépítése.
Pénteken voltam kémiából. :)
A: vas és alumínium összehasonlító elemzése
B: nem elvégezendő kísérlet: etanol+kánsav forró homokra csepegtetve gázt fejleszt (etén).a gáz elégetése,addíciója
C: HCl közömbösítése NaOH-val ésNH3-mal. az oldatok kémhatása
Nagyon aranyosak voltak,segítettek,ha kimaradt valami. :)
tegnap voltam kemian
A) alkoholok es fenolok
B) sosav, saletromsav, konyhaso azonositasa (elvegzendo)
C) ez valami elektrolizises feladat volt amit felre olvastam rendesen szoval ezzel jol lehuzom az egeszet :(
a feladat lenyege az volt hogy hidrogen es klorgazt allitunk elo elektrolizissel. milyen ket vegyuletbol lehet es milyen anyag marad vissza
Szombaton voltam kémia emelt szóbelin.
A tétel
A bróm jellemzése. Halmazszerkezete, tulajdonságai. (mindent róla) Szervetlen reakciói. (fémekkel, halogenidekkel) Szervers reakciói. És itt kojnkrétan megadva: benzol, hangyasav,etén,etán,etin.
C tétel
Egy két szénatomos telítetlen gáz halmazállapotú vegyület és egy folyékony halmazállapotú oxigén tartalmú vegyületet ugyan abból az anyagból állítunk elő. Mi a kiindulási anyag? Mi a két keletkező vegyület? Mik a reakciókörülmények?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!