Ilyen sok a SOTE-n a sznob vagy csak hangos a sok gyökér?
Orvosira jelentkeztem, első helyen a SOTE áll, de erősen elgondolkodtam a sorrend megváltoztatásán, ugyanis nézegettem a SOTEmeme oldalt és van nem is egy poszt, ami a bölcsészeket szapulja. Meg az ELTE jogot, A Corvinust. Hogy ezekt milyen könnyű elvégezni, semmit se érnek. Stb.. Ne gondoltam, hogy orvosin is ilyen gyökérségekkel foglalkoznak az emberek. Kb mint a BME beképzelt mérnökhallgatói, akik szerint minden haszontalan, ami nem mérnök (tudjátok melyik rétegre gondolok).
Olvasgattam más "fórumokat" és ott is tapasztaltam ezt, hogy arra verik egyesek, hogy ők a SOTE-ra járnak. Sokan még a "vidéki" orvosikat is lenézik.
Ugye nem ez a jellemző?
A BMEme-től vehették, ne aggódj, ugyanez a rövidlátó hülyeség megy mindenhol máshol is. Ezek a mérnöki zsenik egyszerűen nem érik fel ésszel, hogy bölcsészetre is szükség van, és nem csak kapitalizmus, meg anyagiasság van a világon, az egy másik dolog, hogy nem kéne ezzel visszaélniük tanulni nem akaró hülye gyerekeknek.
De azért mókás, hogy pont az orvosok állnak neki bárkit is szapulni...
SOTE-re is rengeteg nyomorult jár, ne foglalkozz velük.
Az az igazság, hogy hallgatóként mondom, a lehető legszánalmasabb embereket termelik ki néha a felsőoktatásban. Alázat 0, élettapasztalat 0, gyakorlatilag 25 évesen annyi történt az életében, hogy bulizott, ivott, és lenézett mindenkit mer élni így kell (az úgy elkerüli a figyelmüket, hogy mindez szülők pénzén).
Magaddal foglalkozz, ilyen hülyék majd kialakítják a saját kis társaságaikat.
Szerintem mindenhol vannak gyökerek és mindenhol vannak rendes emberek is. EZÉRT nem íratnám át. Az már más kérdés, melyik városban akarsz min. 6 évig élni.
Gondolom, azért Szegedről nem lenne valami kényelmes hazajárni. De Pécs sokkal élhetőbb város szerintem, mint Budapest (amúgy én pesti vagyok, pécsi rokonokkal).
A képzés nagyjából hasonló színvonalú, noha egyes SOTE-sek úgy gondolják, csak a SOTE az orvosi, ez nem igaz! (Pl. a pécsi orvosok nagyon is összetartó társaság)
Amgyis gondolkodtam a sorrend változtatásán, mert Budapest NAGYON drága város.
Majd eldől! Szép város Pécs is, nagyon :))
Gyökerek vannak mindenhol, nemcsak SOTE-n, de itt Pécsett is (első kézből tudom). Hogy meme oldalakon mik vannak, arra csak azt tudom mondani, hogy a többség tényleg poénnak gondolja, senkinek nem kell magára vennie vagy megsértődni. Nővérem jogász, így első kézből tudom, hogy náluk az a szöveg, hogy nekik nincs szükségük gumkesztyűre, hogy doktorok legyenek...
Egyébként én nem tartom magam gyökérnek, de mikor vizsgaidőszak legelején néhány nem-orvosis ismerősöm kirak olyanokat, hogy végre nyaralás, mert egy hét alatt letudható vizsgaidőszak áll mögöttük, akkor azért én is kiakadok és bennem is felmerül, hogy ez meg milyen egyetem? Barátnőm a komplett félévét letudta néhány beadandóval és zh-val és már egy héttel azelőtt nyaralt, hogy nekem megkezdődött volna a vizsgaidőszakom. Hidd el, ez téged is nagyon fog zavarni, miután már az ismerőseid egy része posztolja a Balcsis meg tengerpartos kepeket, te meg készülsz az anat szigódra 35 fokban.
SOTE-ra járok, semmi ilyesmi nincs, nem is szoktak szóba kerülni más kar hallgatói, főleg, hogy első 2 évben tőlünk is sokan elmennek másik egyetemre, 2. év végén pedig jönnek más egyetemekről át SOTE-ra.
Persze oda mész ahova akarsz, de ilyen irreális, és nem valós hülyeség miatt kár lenne megváltoztatni a döntésed.
Egyébként bölcsészeket mindenhol szapulják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!