Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Általános orvosi mellett...

Általános orvosi mellett mennyi időm maradna másra?

Figyelt kérdés
A matek és a fizika egyáltalán nem az erősségem és a tanárok sem segítenek a helyzet javításában, viszont bioszt és kémiát meg tudom tanulni, ha akarom. Szerintetek érdemes megpróbálni az általános orvosit? Hány év a reális elvégzési ideje? És mennyi időm maradna másra?(barátnőmre, meg néha elmenni vele vacsorázni stb.)
2016. máj. 21. 07:30
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Pontosan miért is?

Gyakori kérdéseken, internetes oldalon keresztül olvasva egyáltalán nem lehet levenni, hogy a másik, akit nem is ismerem, mennyire motivált.

Engem érdekel a pszichiátria és jártam is már ott, pszichiáterrel is beszélgettem már és javasolta mind a pszichiátriát, mind a pszichológiát.

Én csak egyedül attól aggódok, hogy egy humán beállítottsággal lehet-e helytállni egy orvosi egyetemen. Természetesen úgy, hogy komolyan venném és foglalkoznék vele napi több órát, akár orvos ismerős segítségével is, ha esetleg nem értenék valamit.

2016. máj. 21. 23:00
 22/24 anonim ***** válasza:
Én most vagyok másodéves orvosin. Épp vizsgaidőszak van, szóval jelenleg nincs sok időm másra, azért néha esténként belefér egy-egy sorozat vagy valami. Szorgalmi időszakban viszont szerintem nem annyira vészes a dolog, mint mondják sokan. Én pl. tudtam bulizni menni, sportra is volt időm stb. De ez egyénfüggő. Az tény, hogy vizsgaidőszakban a párkapcsolatra nem jut annyi idő, mint kellene. Anno gimiben először töri faktos voltam, tovább jutottam OKTV-n is, az irodalmat is szerettem. Viszont a biológia ami gimiben van, teljesen más, de ezt gondolom sejted. Ha csak a pszichiátria érdekel, semmi más, akkor lehet nehezebben fognak menni eleinte a dolgok, mivel kb. semmi azzal kapcsolatos tárgy nincs az elején. Lehet időközben (sőt..) más terület megtetszik, vagy abbahagyod az egészet.. Ha nem érzed elég elhivatottnak magad hozzá és nem érdekel maga az ember és az orvoslás eléggé, akkor annyira nem javasolnám ezt, inkább a pszichológiát.Viszont az, hogy a töri-irodalom mellette a szenvedélyed nem kizáró ok szerintem :)
2016. máj. 23. 01:44
 23/24 anonim ***** válasza:
Én személyiségzavaros vagyok és hidd el,hogy a depresszió ezerszer nehezebb eset. Meg is lep,hogy pszichológus foglalkozik velük és nem komolyabb szakember.
2016. máj. 31. 17:28
 24/24 anonim ***** válasza:
Nana! A pszichologus ugyan olyan komoly mint a pszochiater. Ahhoz hogy terapiat vezethessen, mindkettonek ugyanolyan kepzest kell elvegeznie egyetem utan.
2016. máj. 31. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!