Hallottatok már olyat, hogy valaki orvosi mellett elkezd egy másik szakot?
Igen, van. Én konkrétan egy embert ismerek az egész egyetemről, akinek ez sikerült. De ő egy született zseni komolyan, 5-ös mind2 szakon :D William Kothalawa a neve. Arról pedig csak hallottam, hogy van egy olyan szakma, hogy orvosi jogász (vagy ilyesmi), és ott szokták levelezőn elvégezni a jogot, de csak az orvosi után! Nem egyszerre.
Egyébként a kedves kérdezőnek van igaza! Aki ilyeneket mond: ,,Mivel tapasztalatból tudom, hogy kellő érdeklődéssel, energiabefektetéssel és önbizalommal nem nehéz 4,5 körül teljesíteni.", annak fogalma sincs semmiről. Az orvosi egyetem nem az érettségi XD Jajj, de visszasírom. Itt napi szinten 3-4 féle tantárgyból 50-50 oldalakat kell töményen megérteni és visszamondani. Sőt, van, aki magol mint egy gép. És az, ha minden előadásra és gyakorlatra becsületesen bejársz, tanulsz hajnali 2-ig és minden nap hulla fáradt vagy, de csinálod, hiszel, tanulsz...az elég a 3-ashoz. Igen. (A legszebb, amikor kapsz egy olyan szobatársat, aki orosz szakon van, nem tanul semmit, de évfolyamelső, és csak úgy kapja az ötösöket). Nálunk az kap 5-öst valamire, aki csak egy tárgyat tanul, a többit hagyja. Mert van olyan. Vagy aki nagyon ügyesen kipuskázza a zh-t. Mert olyan is van...esetleg (gyakori dolog) h profok a szülei/nagyszülei, ismerik az egyetemen és gáz lenne megbuktatni. (vagy támogatják az intézet kutatásait...) Az ilyenekből lesznek azok, akik végig ötösök, a sok tudatlan ember meg azt hiszi, mennyire jó választás lesz ő, mert ,,ő ötöst volt! nem feküdnél egy 4-es orvos kezei alá". Istenem. Mindig az tud okoskodni, aki nem tud semmit. De hát valamiben hinni kell, még ha hazugság is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!