Hogyan lehet 80-90%-os emelt biológiát írni egy átlagos ( biológiából azért egész ügyes) képességű embernek? Korábban érettségizők az elméleti tudás megszerzése mellett ti még hogy készültetek az emeltre?
Csináld meg az összes emelt-érettségi feladatsort (persze ennek csak akkor van értelme, ha már nagyjából átrágtad magad az egész anyagrészen, különben csak a megoldásokat fogod nézegetni). Én ezenkívül megvettem Szerendi Nagy Biológia Feladatgyűjteményét, bár ezt csak néhány témakörnél használtam.
Ezt a könyvet használtam sokat, ez rengeteget segített, sok témakör megértésében is (nagyon részletes a megoldókulcs):
Igazából ennyi.
Az elméletet először az emelt szintű műszaki kiadós könyvekből tanultam, aztán megvettem a Panemsulisat, az a legjobb, nagyon rendszerezett és tömör (csak néha nem elég részletes).
Mozaikos biosz konyv nem eleg?A Lenardost ereztem picit olyan gyengebbnek tartalom alapjan.
A nagy zold feladatgyujtemenyre gondolsz?:)Nekem is megvan, majd megcsinalgatom oket.:)
Szerintem a mozaikos bioszkönyv sorozat elég hozzá, én abból csináltam, a Lénárdos tényleg alap anyag. Korábbi érettségik sokat segítenek, de szerintem valamennyire szerencse is kell hozzá, például az ezéviben láttam gleccserméregetős feladatot. Azt szerintem egyik bioszkönyvből sem tudom meg, abszurdnak tartom a biológia érettségiben.
Ha sok időd van még, és tényleg tudod már az anyagot, akkor jöhetnek a tesztkönyvek, de szerintem az tényleg akkor már, ha csak tudod a dolgokat, nekem nem volt sajnos rá időm, de nem veszettem szerencsére semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!