Ha a pesti Apáczaiba megyek lesz elég idő a barátaimra? :S
Szia. Az apáczai tényleg kemény, de természetesen arra szánsz időt, amire szeretnél. Az én átlagom 4,0 volt, és napi fél óránál többet nem tanultam...
De most szerintem komolyabban fogom venni. Visszatérve a kérdésre, ha nem úgy kerültél be, hogy napi 3-4 órát tanultál általánosban, akkor 1-2 óra tanulással elérheted a 4-5-ös szintet. Ha viszont kitünő szeretnél itt (is ) lenni, akkor számíts napi sok óra tanulásra, bár az se jelent biztos sikert. Van olyan osztálytársam aki napi 6 órát tanul, és bioszból és kémiából is 4-es.
(Én biosz-kémiás vagyok)
Nekem a fiam jár oda. Ha az általánosban nem tanultál sokat otthon, akkor az Apáczaiba is elboldogulsz viszonylag kevés tanulással. A fiam átlagban nem tanul többet fél óránál most sem, de kémiával rengeteget foglalkozik. Nem a jegyéért hajt, hanem azért, mert érdekli.
Ha az Apáczaiba reális esélyed van, hogy bejuss, akkor feltételezem most is jó az eredményed. Tehát, ha mondjuk általánosban nem tanultál többet otthon napi 1 óránál, akkor itt se kell több, mint 2 óra. Ha ott napi 2-őt vagy 3-mat tanultál, akkor viszont ne menj az Apáczaiba, mert napi 3 óránál többet strapás otthon tanulni, de napi 6 órát már lehetetlen is.
Rangsor:
Az Apáczai egy elég erős iskola, de a különlegessége az nem az iskolai átlageredményekben rejlik. Az Apáczaiban a komplex tagozat, az A. osztály az, ami csak kivételes képességű gyerekekből áll. Tehát iskolai rangsorban ugyan nem a legjobbak, de az évfolyam A. osztályai általában a legjobbak az országban. A Fazekas matekos osztálya mérhető még hozzá, de az nagyon a matek képességekre van kihegyezve, míg az Apáczais komplexre járók minden tárgyból nagyon jók.
Annyival még kiegésszíteném, hogyha kollégium is kell akkor Apáczai jó választás. Hogyha Bp-i vagy akkor nyilván felmerült pl. a Fazekas is.
Van egy olyan tanár, aki mindkét suliban tanít. Én tőle szereztem információt, felhívtam és kértem hasonlítsa össze a két iskolát: A Fazekasban a nyelvoktatás jobb valamivel. Érzékelhető eltérés, hogy a Fazekas egy kicsit szabadabb, szabadelvűbb suli, mint az Apáczai. Az osztályközösségek többsége mindkét suliban jó, az Apáczais komplexben mindig nagyon jók az osztályközösségek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!