Akiket rajtakaptak telefonhasználaton az iskolában, ők milyen büntetést kaptak?

Az ilyen tanárok miatt tart pedig itt az oktatás ahol. Nem azért kapják a tanárok közalkalmazottként a fizetésüket (a szüleink adójából) hogy kínozzanak inkvizíció módjára, hanem hogy egy szolgáltatást (oktatást) nyújtsanak.
Ha megveszek egy jegyet pl egy KAP vagy Hadházi estre, azok se kezdenek el duzzogni hogy nem a poénokra hanem a telefonomra figyelek és hogy nem fogom tudni hogy min kell nevetni ha nem jegyzetelek. A tanár leadja az anyagot és kész, azért kapja a fizetését. Nem azért hogy szivasson. Ha valaki nem figyel, saját magával szúr ki mert ő fog rossz dogát írni, nem a tanár.
Nekem is tipikusan ilyen paraszt tanárom volt, elvette a magántulajdonaimat amikkel amúgy nem zavartam se az órát se a többieket csak csendben elfoglaltam magam, felébresztett ha aludni mertem, megszórt órai munka meg házi feladat egyesekkel és így lehúzta az átlagomat ötösről 1,7-1,8-ra (fullos dogákat írtam mindig mert elég volt félálomban figyelni vagy elolvasni a könyvet egyszer), pedig mindent is tudtam.
De az élet igazságos, a nevelési tanácsadóhoz mikor elzavartak, megmondták a pszichológusok hogy túl magas az IQ-m és csak unatkozok. Az összes megjelölt szakra felvettek egyetemre mivel az érettségi pontszámomat dupláztattam és az évfolyam legmagasabbja lett így semmit nem értek el a kettesre lehúzott átlagommal ami abszolút nem a tudásomat tükrözte. Megmondták a tanárok hogy csöves leszek vagy utcaseprő, most pedig 26 évesen milliós fizetésekért dolgozok havi 3-4 napot annyira speckó szektorra szakosodtam cybersecen belül. (Kb 20-an vagyunk az országban)

"hogy egy szolgáltatást (oktatást) nyújtsanak"
Aki szolgáltat, az a magántanár! Meg is kéri az árát! Jól is teszi.

"Ha megveszek egy jegyet pl egy KAP vagy Hadházi estre, azok se kezdenek el duzzogni hogy nem a poénokra hanem a telefonomra figyelek és hogy nem fogom tudni hogy min kell nevetni ha nem jegyzetelek."
Viszont súlyos összegre beperelnek, ha a telefonodat használod a műsoruk alatt! :DD Szerzői jogok - mond ez valamit?
"A tanár leadja az anyagot és kész, azért kapja a fizetését."
Nem. Azért kapja a fizetését, hogy tanítson. Annak pedig csak a kezdete az, hogy "leadja az anyagot" (ami mondjuk egy idegen nyelvi óra esetén kb. összesen egy-két mondatból is állhat), de tovább is van.

"De az élet igazságos, a nevelési tanácsadóhoz mikor elzavartak, megmondták a pszichológusok hogy túl magas az IQ-m"
Vagyis a tanáraidnak köszönheted, hogy kiderült, mi is van veled. Hálás lehetsz nekik!
"semmit nem értek el a kettesre lehúzott átlagommal"
De igen: elérték vele, hogy a többi gyerek normálisabban tanuljon látva azt, hogy aki nem dolgozik órán, nem ír házit, stb., annak nem lesz jó az átlaga.
"Megmondták a tanárok hogy csöves leszek vagy utcaseprő"
De ez még azelőtt volt, hogy megkaptad volna a szakértői véleményt! Honnan tudhatták volna, hogy mennyire vagy okos, ha kb. szartál mindenre? Nem az ő dolguk volt a diagnosztizálás. Azt viszont, ami az ő dolguk volt, hogy szakértőhöz irányítsanak, megtették, úgyhogy nem szólhatsz egy szót sem.

Hát érdekes, volt egy nagyon cuki matek tanárom aki szakvélemény nélkül se zaklatott, hagyta hogy aludjak, lógjak stb, amíg minden dogám ötös volt. Nem volt teljes mértékben degenerált mint a többi tanár, látta hogy tudom az anyagot. Felfogta hogy nem fogok házit írni, jegyzetelni, mert nekem az olyan mintha egy gimissel gyakoroltatnák a szorzótáblát, a könyökömön jött ki. Cserébe néha ha megkért, elmagyaráztam pár dolgot neki, win-win szitu volt(valami szintemelőt csinált hogy egyetemen is taníthasson).
És de, szolgáltatást nyújtanak a tanárok, nem csak a magántanárok. Ahogy orvosból is van magándoki és állami is.
A szerzői jogok hogy jönnek ide? Nem felveszem az anyagukat, csak játszok a telefonomon. Nyilván egy tanár is jogosan perelne ha hangfelvételt készítek róla az engedélye nélkül.
Nyilván nem csak az anyag leadása a tanárnak a feladata, hanem vizsgáztatás is, a dolgozat összeállítása, értékelése stb, ha ennyire bele akarunk menni a részletekbe. Arra akartam célozni hogy nem az a feladata hogy büntessen és szivasson.
A szakvélemény pedig semmit nem jelentett, ugyanúgy pukkadoztak hogy de akkor se szabad aludni és akkor is házit kell írnom mert megbuktatnak. Nem a tudás értékelése lenne a feladatuk? A házinak is nem a gyakorlás lenne a feladata a büntetés helyett?
Onnan is tudhatták volna hogy nem vagyok hülye hogy ha felébresztettek irodalmon, fejből mondtam fel az éppen elemzett verset mert év elején elolvastam, matekon amíg mások a másodfokú egyenletekkel bajlódtak én körpakolást számoltam a huszadik dimenzió felett unalmamban és még sorolhatnám. Mégis a tanárok egoja a hivatástudatuknál erősebb volt, ha nem álltam be a sorba, nem jegyzeteltem szorgosan, lehajtottam a padra a fejem akkor megszórtak egyesekkel. Egyetlen egy tanár volt akinek volt annyi esze hogy azt mondja hogy amíg képes vagyok minden dogát megírni ötösre álmomból felébresztve 5 perc alatt majd alszok tovább, az sem érdekli, csak ne horkoljak hangosan.
A szakértőhöz is csak kiszúrásból küldtek, mivel pszichopatának voltam titulálva és el akartak tanácsolni mivel engedetlen voltam.
"De igen: elérték vele, hogy a többi gyerek normálisabban tanuljon látva azt, hogy aki nem dolgozik órán, nem ír házit, stb., annak nem lesz jó az átlaga."
Ezen csak nevetnem kell, tökéletesen leírtad azoknak a gyökereknek a motivációját. Nem hogy örültek volna hogy értem az anyagot, csak azért is próbáltak szivatni hogy nehogymár ne legyen jó vége ha nem csinálom meg azt a 8 oldal házit amit feladtak meg másoltam le azt a 6 oldalt a tábláról. Konkrétan el akarták érni hogy ne vegyenek fel egyetemre, hiába tudtam mindent. Aztán mondogathatták volna hogy ők megmondták... Csak hogy példát statuáljanak. Milyen morális értéket adtak így át?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!