Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME? Ti bíztatnátok, hogy...

BME? Ti bíztatnátok, hogy bevállaljam?

Figyelt kérdés

Gimnáziumból mennék a VIK-re, villamosmérnöki szakra. Fizikából, informatikából, matekból (emelt szinten) és nyelvekből végig ötös voltam/vagyok, végig erre összpontosítottam, mert régóta tudom, hogy ide szeretnék jelentkezni. Érdekel is a téma, abszolút reál beállítottságú vagyok. Viszont annyi rosszat olvasni, hogy szétszivatnak, bele lehet őrülni, és mégis meghúznak. Kicsit elbizonytalanodtam.

Belevágjak? Ha igazán mérnök akarok lenni, meg tudom csinálni, nem?

2016. jan. 24. 10:44
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

20as, ha valaki itt nem tudd semmit, az csak egyedül te vagy.

Nyilván ha te jelentkeztél volna a BME VIK-re, amit az összes BME-s elismer, hogy itt a legkeményebbek a követelmények, az első hét után sírva szaladtál volna haza.

2016. jan. 25. 21:47
 22/23 anonim ***** válasza:
62%

Hú, szép kis vita alakult ki itt.

@Kérdező: tanárok többsége korrekt, vagy próbál korrekt lenni, viszont vannak emberek, tanszékek akiktől hülyét kap az ember, és bizony megesik hogy "szétszivatnak", nagyon megcsavarva, már-már inkorrektul kérik visza a dolgokat. Nem a legjobb érzés amikor egy tárgyba iszonyat időt, energiát beleölsz, majd elmész vizsgázni és érzed, hogy a minimumpontért küzdesz...

A szorgalmi időszak nagyon húzós, kb az első 2-3 hét ami tűrhető, utána viszont tényleg úgy telnek a napok hogy pl egyetem-tanulás koliban-labor-majd tanulás estig. Heti 1 estét azért többnyire lehet találni a kikapcsolódásnak. Próbáltam ezen az arányon változtatni, nem ment. Ahhoz, hogy egyenesben végigcsináld nagyon sok kitartásra lesz szükséged, még ha kudarcok sorozata ér, akkor is.

Ehhez képest a vizsgaidőszak lightos, viszont a hátránya ennek a rendszernek hogy hullafáradtan indulsz neki.

"Nem jelent semmi garanciát a múlt. Az a lényeg mennyire tudod magad önképezni, mennyire tudsz jól tanulni és ehhez az első két félévben meg fogsz szakadni, mert ha nem, akkor megcsúszol. Nem lehetetlen elvégezni, nem lehetetlen mintatanterv szerint elvégezni, de nagyon komoly hozzáállás kell hozzá, és jobb ha az ember minden mást kizár a 14 hét alatt és csak tanul."

Ezzel nagyon egyetértek, bár a két félévet négynek mondanám, utána már nagyjából el is fogytak az alapozótárgyak.

Szóval mégegyszer: ha tudod magadról hogy nagyon kitartó vagy, akkor bátran vágj bele, én is egyenesben haladok és minden tárgyam megvan, nem lehetetlen megcsinálni, csak komolyan kell venni.

2016. jan. 25. 22:43
 23/23 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy bár nagyon melós, de amikor valami saját épkézláb, működő dolgot sikerül alkotnod, azért az egy fantasztikus érzés, és érzed, hogy már csak ezért is megéri csinálni :)
2016. jan. 25. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!