BME? Ti bíztatnátok, hogy bevállaljam?
Gimnáziumból mennék a VIK-re, villamosmérnöki szakra. Fizikából, informatikából, matekból (emelt szinten) és nyelvekből végig ötös voltam/vagyok, végig erre összpontosítottam, mert régóta tudom, hogy ide szeretnék jelentkezni. Érdekel is a téma, abszolút reál beállítottságú vagyok. Viszont annyi rosszat olvasni, hogy szétszivatnak, bele lehet őrülni, és mégis meghúznak. Kicsit elbizonytalanodtam.
Belevágjak? Ha igazán mérnök akarok lenni, meg tudom csinálni, nem?
"Egész nap és hétvégén is nyomnod kell reggeltől estig a tanulást 14 héten keresztül az első perctől és vizsgaidőszakban meg fokozni ezt."
Már bocs, de ezt muszáj határozottan cáfolnom. Baromira nem igaz, és ilyet csak az ír, aki nem is a BME-re jár, hanem csak valami panaszkodó haverja meséli neki, milyen nehéz a BME, és ő ezt kicsit még fel is nagyítja.
Nem kell 14 héten keresztül reggeltől estig, még hétvégén is tanulni. Igaz, megterhelő az a 14 hét, és nyilván lesz olyan, amikor sok minden összegyűlik, és az egész hétvégét áttanulod, de ez nincs végig így. Koránt sem.
Nyilván aki mindenből 5-öst szeretne, annak kicsit keményebben rá kell kapcsolnia. Lehet lazábban is, kéményebben is csinálni. De akinek 14+6 hét megállás nélküli tanulással telik, az valószínűleg nem igazán való ilyen jellegű szakra, mert enélkül is le kéne tudni diplomázni.
Főleg nem igaz, hogy a vizsgaidőszakban bármit is fokozni kéne, mivel a BME-n max. 4 vizsgás tárgy van egy félévben. Ez azt jelenti, hogy kb. 6 hét alatt 4 vizsgát kell megcsinálni, ami jóval könnyebb, mint az előtte lévő 14 héten bejárni, beugrózni, beadandókat, ZH-kat írni, stb. Hiszen ilyenkor a vizsgákon kívül semmit nem csinálsz, csak otthon ülsz.
"Meg szerinted mennyi az a bőven , aki mintatanterv szerint végez?"
Volt gimis osztályomból aki BME-re ment, a fele mintaterv szerint végzett, a többi meg általában 1-2 tárggyal csúszott meg és szépen ők is be fogják fejezni. Nem úgy kell oda menni, hogy alig írod meg a közép matek érettségit négyesre és tudsz tanulni, akkor nem lesz különösebb baj.
Egyet értek az elsővel. Tényleg vannak olyan dolgok, amik anélkül mennek le, hogy a megfelelő alapok meglennének. (Ilyen a Fizika 1, ami az első félévben van, mert így olyan kb. gimiben, a Jelek és Rendszerek...). De maga a képzés nem annyira vérfakasztó, mint azt egyesek állítják. De tény vannak, akik képtelenek elvégezni, mert rossz a hozzáállásuk, és nincsennek tisztában a középiskolai anyaggal. De ha emelten érettségizel matekból, fizikából, akkor tényleg kevés igazán új dolog lesz ezekből, (nekem la. is alig volt). A programozásról annyit, hogy nem kell rászánj egy nyarat vagy hasonló, persze ha van hozzá affinitásod az más. Könnyebben bele lehet jönni, mint gondolnád, ...jó a félév vége felé bekeményedik, de nem annyira nehéz. Szerintem a legnehezebb elsőféléves tárgy a Számítástudomány alapjai, na ahhoz készség kell, de szóbelin végül nagyon sokan kaptak jó jegyet.
Szóval szerintem vágj bele!
15ös: Nem ezt mondtam én, amit te is elismersz, hogy a fele tud csak diplomát kapni, meg a fele az első félévben megcsúszik.
Meg ezzel az általánosítással nem sokra mész, hogy az osztálytársai fele, így meg úgy. Konkrét adatokat írjál, ami cáfolja, amiket én írtam. Néhány főből ne általánosíts, főleg, ha az a néhány fő is azt igazolja amit én mondtam.
" 15ös: Nem ezt mondtam én, amit te is elismersz, hogy a fele tud csak diplomát kapni, meg a fele az első félévben megcsúszik.
Meg ezzel az általánosítással nem sokra mész, hogy az osztálytársai fele, így meg úgy. Konkrét adatokat írjál, ami cáfolja, amiket én írtam. Néhány főből ne általánosíts, főleg, ha az a néhány fő is azt igazolja amit én mondtam."
Mert te mennyire tudod? Semennyire. Csak hőzöngsz. Hidd már el, hogy attól mert te kibuktál, még sokan el tudják végezni. MINDENHOL van szívatás meg irreális elvárások, akármelyik "büfészakon" is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!